Rețetă de Tocăniță picantă de porc. Simplu și gustos

Tocanita, foto Unsplash/ sursa Nathan Dumlao
Descriere foto: Tocanita, foto Unsplash/ sursa Nathan Dumlao

Această rețetă de tocăniță de porc este gustoasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


1,2 kg de carne de porc

600 g de ceapă tocată

1 ardei gras mare

boia de ardei iute 

1 linguriță de chimen

1 lingură cu vârf de boia dulce

50 ml de ulei

250 ml de suc de roșii 

sare, piper 


Mod de preparare:


Punem uleiul la încins într-o cratiță, peste care adăugăm chimenul. După 3-4 minute punem carnea. Lăsăm cât să se rumenească ușor. Punem după aceea ceapa și ardeiul gras, tocate mărunt. 

După ce s-a înmuiat ceapa, punem boia de ardei dulce, apă și boia de ardei iute. 

Punem apă caldă cât să acopere carnea.Punem sare. 

Punem un capac și lăsăm să fiarbă.

În acest timp punem prepara o garnitură de cartofi, care merge de minune cu această tocăniță picantă. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 23 feb, 11:42 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play