Rețetă de post. Supă de praz

Data actualizării: | Data publicării:
Praz, sursa pixabay/ autor Manfred Richter
Descriere foto: Praz, sursa pixabay/ autor Manfred Richter

Supa de praz este extrem de gustoasă, se prepară foarte rapid și este perfectă pentru zilele de post.

INGREDIENTE:

2-3 morcovi

 1 păstârnac 

1 ţelină 

400 g cartofi

 600 g praz 

1 lingura pastă de roşii

2-3 linguri ulei

sare

piper

verdeaţă

MOD DE PREPARARE: Se curăţă zarzavatul de supă (morcovul, ţelina şi ţelina), se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb 30 minute, în 2,5 l de apă cu puţină sare. Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se strecoară supa de legume şi se pune din nou la fiert. Se adaugă prazul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se mai lasă să fiarbă 15 – 20 minute, apoi se condimentează după gust cu sare şi piper. Se adaugă pasta de roşii şi se mai lasă câteva clocote. Când se serveşte se presară verdeaţă tocată mărunt.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel