Rețetă de post. Supă cremă de dovleac. Extrem de gustoasă și simplu de preparat

Supă cremă de dovleac, foto Unsplash/ sursa Kirill Ermakov
Descriere foto: Supă cremă de dovleac, foto Unsplash/ sursa Kirill Ermakov

Această rețetă de supă cremă de dovleac este ideală pentru Postul Paștelui. Este ușor de preparat și foarte delicioasă. 

Ingrediente:


400 gr dovleac 

2 cepe 

2 cartofi 

1 morcov 

1 păstârnac 

1 ceașcă de lapte de cocos 

sare 

piper 

boia iute 

ulei


Mod de preparare:


1. Cureți dovleacul și ceapa, tai dovleacul cubulețe și ceapa mărunt și le călești în aproximativ 10 minute, apoi adaugi o ceașcă de apă și lași să se înăbușe 15-20 de minute. 

2. Cureți cartofii, morcovul, păstârnacul, le tai cuburi și le pui la fiert într-o oală cu apă cât să le acopere. Adaugi dovleacul cu ceapa călite și le fierbi împreună până ce toate sunt bine pătrunse. 

3. Pasezi apoi totul, dacă e nevoie subțiezi supa cu lapte și potrivești de sare, piper și boia. După gust, merge și cu pătrunjel. 


Masa este gata! Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 11 apr, 18:24 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play