Rețetă de post - Prăjitură cu gem. Este ușor de preparat și are un gust foarte aromat

Data publicării:
Prăjitură, foto Unsplash/ autor: Aneta Voborilova
Descriere foto: Prăjitură, foto Unsplash/ autor: Aneta Voborilova

În perioada postului, această rețetă de prăjitură cu gem este aliatul tău atunci când ai poftă de ceva dulce. 

Prăjitura cu gem este alegerea ideală pentru persoanele care nu sunt atât de talentate în bucătărie și nici nu își doresc să dea foarte mulți bani pe ingrediente. Ba mai mult, este potrivită pentru persoanele care țin post sau pentru cele care adoptă o dietă vegană. 


Ingredinte:


1 cană de ulei

2 căni de făină

1 cană de apă carbogazoasă

o jumătate de cană de zahăr

4 linguri de gem 

2 linguri de cacao

o mână de miez de nucă

un plic de praf de copt

un plic de zahăr vanilinat

esență de vanilie

fructe uscate – stafide, merișoare etc – opțional


Pentru glazură:


50 grame de ciocolată neagră

o lingură de apă

o lingură de unt de cocos

 

Mod de preparare:

 

1. În primul rând trebuie setat cuptorul la o temperatură de 180 de grade. 

2. Până se încălzește acesta, se tapetează o tavă cu ulei și făină sau hârtie de copt. 

3. Într-un bol trebuie să amestecați uleiul, apa minerală, zahărul, zahărul vanilat și esența de vanilie. Toate ingredintele trebuie amestecate foarte bine până când zahărul s-a topit. 

4. Într-un alt bol trebuie acum să amestecați făina cu praful de copt și cele două linguri de cacao. Amestecate toate acestea, se adaugă în prima compoziție. 

5. După ce se omogenizează, trebuie să adăugați și gemul, nuca tăiată mărunt, fructele uscate (dacă doriți) și se amestecă în continuare la fel de bine. 

6. Se pune toată compoziția în vasul de copt și le lasă în cuptorul preîncălzit circa 40-45 de minute. 

7. După ce prăjitura este gata, trebuie lăsată la răcit. 

8. Între timp, trebuie preparată glazura. Ciocolata neagră împreună cu o lingură de apă și una de cocos este pusă într-un vas la baie de aburi până când se topește. Cu ajutorul unei linguri se toarnă peste aluat. Dacă nu doriți să folosiți această glazură, puteți orna prăjitura cu zahăr pudră. 

 

Prăjitura este gata! Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel