Rețetă de post: Pilaf de orez cu praz

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Pilaful cu orez și praz este perfect pentru zilele de post. Este foarte gustos și se prepară ușor și rapid.

INGREDIENTE:

500 gr praz 
1 morcov
1 lingura pasta de rosii
150 gr orez 
3-4 fire marar
1 fir menta
1/2 lamaie
4 linguri ulei de masline
sare, piper negru

 

MOD DE PREPARARE: Se taie prazul si morcovul rondele nu foarte groase. Daca prazul e mai gros, se taie prima data in doua pe lungime si apoi felii. Aveti nevoie de 500 gr praz, cantarita doar partea alba si verde-deschis (fara frunze).
Intr-o cratita larga (cca 25 cm) se incinge uleiul si se adauga legumele si se presara putina sare. Se calesc la foc mic pana prazul se inmoaie si isi pierde mult din volum (cca 10-15 minute).Se face un pic de loc in mijlocul legumelor si acolo se adauga pasta e rosii si se caleste 1 minut.Se adauga 500 ml apa, inca putina sare si piper negru proaspat rasnit. Se aduce la fierbere si se da focul la mic. Se fierbe cu capac 5 minute.Se spala orezul in cateva ape pana aceasta ramane curata, nu mai e laptoasa.
Se adauga verdeturile tocate si orezul. Se amesteca sa se distribuie egal orezul in cratita. Se adauga deasupra cateva felii de lamaie.Se pune capacul si se fierbein continuare la foc mica pana orezul e facut (putin peste 15 minute, dar verificati si ambalajul orezului pentru a stabili timpul de fierbere). Se ia cratita de pe foc.Se scoate lamaia din cratita si se adauga deasupra untul taiat bucatele. Se pune iar capacul si se lasa sa stea 10 minute. Se amesteca usor folosind 2 furculite.Se serveste cald ca atare sau pe post de garnitura. 

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel