Rețetă de post. Conopidă la tigaie cu mazăre

Data publicării:
Conopidă cu mazăre, sursa unsplash, autor Louis Hansel
Descriere foto: Conopidă cu mazăre, sursa unsplash, autor Louis Hansel

Conopida la tigaie cu mazăre este o rețetă extrem de gustoasă, care se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE: 

400 gr conopidă (1/2 conopidă medie)

70 gr mazăre (congelată)

1 linguriță cu vârf ghimbir răzuit pastă

1 linguriță chimion măcinat

1 linguriță coriandru măcinat

1 linguriță fenicul măcinat

1 linguriță chili pudră

1 linguriță turmeric

sare, piper negru

2 linguri ulei

MOD DE PREPARARE: Se desface conopida buchete și se taie în felii. Într-o tigaie largî (25-30 cm) se adaugă uleiul și când e fierbinte se pune pasta de ghimbir. Se sotează rapid, cam 15 secunde, apoi se adaugă conopida. Se presară cu sare.
Se sotează la foc mediu încă vreo 2 minute și apoi se stropește conținutul tigăii cu 1 linguriță de apă. Veți auzi apa sfârâind și rapid puneți capacul (ca să captați aburul înăuntru). Lăsați conopida să se facă 10 minute, timp în care amestecați o dată în ea. Adăugați mazărea, condimentele și amestecați până condimentele colorează uniform conopida (cca 1 minut). Puneți capacul și lăsați să se facă totul încă 5 minute. Ridicați capacul și gustați, adăugând sare dacă mai trebuie. Dacă conopida nu e rumenă pe alocuri, dați focul la mediu și sotați încă 1 minut.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel