Rețetă de post. Ardei umpluți cu orez și ciuperci. Extrem de gustoasă și ușor de preparat

Data actualizării: | Data publicării:
Ardei umpluți, foto Pixabay/ autor: RitaE
Descriere foto: Ardei umpluți, foto Pixabay/ autor: RitaE

Această rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci este alegerea ideală pentru postul Paștelui. Este extrem de savuroasă și te va cuceri pe loc. Află cum poți să o prepari. 

Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești în postul Paștelui, iată o rețetă foarte ușor de preparat, pe care o va îndrăgi întreaga familie. Iață cât de ușor o poți prepara chiar tu. 


Ingrediente: 


10 ardei potriviți 

1 kg de orez 

500 g de morcovi

2 cepe 

500 g ciuperci, fierte și tocate mărunt

pătrunjel tocat 

cimbru 

300 ml de ulei 

100 g de bulion

piper 

sare 


Mod de preparare:


1. Taie ardeii grași la cotor și scoate semințele. Apoi trebuie spălați în jeturi de apă. Ceapa trebuie curățată și tăiată felii subțiri. Cureți morcovii, îi speli și îi dai pe răzătoarea mică. 

2. Într-un vas trebuie pus uleiul la încins. Peste se adaugă ceapa, morcovii și amesteci timp de 15 minute. Se adaugă orezul spălat, bulionul, condimentele și lași pe foc încă 15 minute. 

3. După ce toată compoziția s-a răcit, adaugi pătrunjelul tocat și ciupercile. Le mai pui pe foc încă 10 minute. 

4. Cu această compoziți va treui să umpli ardeii grași. După aceea îi prăjești într-o tigaie, unul câte unul pe toate părțile. Îi scurgi de ulei și îi așezi într-o tigaie cu partea deschisă în sus, îi acoperi cu apă și lași ardeii la fiert, timp de o oră. 


Masa este gata! Poftă bună!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel