Rețetă de Pizza grecească cu măsline și brânză feta

Pizza, foto Unsplash/ ABHISHEK HAJARE
Descriere foto: Pizza, foto Unsplash/ ABHISHEK HAJARE

Această rețetă de Pizza grecească cu măsline și brânză feta este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente: 


Pentru aluat 


400 g făină 

220 ml apă călduță

10 g drojdie proaspătă

1/4 linguriță mică zahăr

10 g sare


Pentru topping


150 g brânză feta

200 g cașcaval 

20 măsline negre fără sâmburi

1 ceapă medie roșie

1 linguriță oregano

10-12 roșii cherry

4 lingurițe ulei de măsline


Mod de preparare:


Făina o vom amesteca cu drojdia uscată și zahărul. Punem treptat apă călduță și frământă. Adăugăm și sare. 

Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și lăsăm aluatul să cam o oră și jumătate. 

Dăm cașcavalul prin răzătoare, iar brânza o sfărâmăm. Măslinele le vom tăia felii. 

Tăiem roșiile în jumătăți și ceapa roșie în feliuțe foarte subțiri.

Împărțim aluatul în două bucăți egale.

Întindem fiecare bucată într-o foaie subțire de circa 1 cm și o așezăm în tavă.

Mai lăsăm aluatul la crescut în tăvi pentru 10 minute. 

Punem cașcavalul ras peste aluat, adăugam feta, măslinele, roțiile cherry, ceapa, stropim fiecare pizza cu câte 2 lingurițe de ulei de măsline și le pudrăm cu oregano.

Coacem pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 15-20 de minute.


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 14 oct, 13:46 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play