Rețetă de Lasagna cu dovleac. Simplu și gustos

Lasagna, foto Unsplash/ Mateusz Feliksik
Descriere foto: Lasagna, foto Unsplash/ Mateusz Feliksik

Această rețetă de lasagna cu dovleac este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


500 g dovleac

200 g mozzarella

200 ml bechamel

100 g prosciutto cotto

ulei de masline extravirgin

parmezan

pesmet

patrunjel verde

sare

piper


Mod de preparare: 


Dovleacul va fi tăiat felii rotunde și subțiri. Fiecare felie o vom unge cu ulei de măsline și o vom presăra cu sare și piper. După aceea vom da dovleacul prin pesmet și îl vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

Vom băga la cuptor pentru circa 20 de minute la o temperatură de 200 C. 

O tavă termorezistentă o vom unge cu ulei de măsline și vom pune feliile coapte de dovleac, un strat de prosciutto cotto, un strat de felii de mozzarella și acoperim cu sos bechamel, presaram parmezan dupa bunul plac.

Apoi punem din nou un strat de felii de dovleac, sos bechamel si parmezan.

Băgăm în cuptorul preincalzit pentru 35 minute la 190 de grade Celsius.

La final presărăm pătrunjel verde tocat. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 22 ian, 16:53 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play