Rețetă de drob de ciuperci. Miruna Lica dezvăluie ingredientele secrete

Data publicării:
Captură video Youtube/ Vorbește Lumea
Descriere foto: Captură video Youtube/ Vorbește Lumea

Rețetă delicioasă de drob de ciuperci.

Ingrediente:

-1 kilogram de ciuperci

- 3 fire de ceapă verde 

- 3 fire usturoi verde

- 1 legătură mărar

- 1 legătură pesmet

- 3 linguri pesmet

- 5 ouă

- semințe de susan alb și negru

Mod de preparare:

"Punem ciupercile la călit, în ulei, apoi după ce se călesc le amestecăm cu foarte multă verdeață tocată, adică usturoi și ceapă verde, pătrunjel, mărar, câteva linguri de pesmet, ouă, sare, piper, le amestecăm, le punem în tavă și pe deasupra mai batem două ouă și punem așa ca un fel de sigiliu și niște semințe de susan. Dăm totul al cuptor, la 180 de grade, timp de 40 de minute. Eu mai pun în compoziție și niște ouă fierte, ac atunci când tăiem, în secțiune așa să se vadă si ou. 

E apropiat ca drobul normal, ca și gust. Și drobul cu carne are foarte mulă verdeață, ceapă verde, usturoi, doar că aici diferă baza, care e ciuperca. E un pic diferit, dar seamănă. 

Dacă legumele lasă zeamă, trebuie să scăpați de ea, să le scurgeți și apoi să le amestecați cu verdeața.", a declarat Miruna Lica, la Vorbește Lumea, de pe ProTV.

Rețetă pentru masa de Paști. CIORBĂ DE MIEL

INGREDIENTE 

600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât)

 1 legătură ceapă verde 

100 g morcovi 

100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină 

1 ţelină potrivit de mare

 50 g unt 

500 ml borş 

200 ml smântână

 1 gălbenuş 

1 legătură pătrunjel verde 

1 legătură leuştean verde

MOD DE PREPARARE

Carnea pentru ciorba de miel se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

 Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc într-o tigaie cu unt şi se adaugă imediat la supă. Se lasă să fiarbă în continuare aproximativ o oră, până când se înmoaie carnea şi toate legumele. Se scoate carnea fiartă din supă, se curăţă de oase, se taie cubuleţe şi se pune din nou la supă.

Se adaugă borşul fiert separat cu câteva fire de leuştean, se lasă să dea în clocot, se spumează şi se drege cu gălbenuş şi smântână. Se aromează cu pătrunjel şi leuştean verde tocate mărunt.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel