Rețetă de colțunași cu brânză de vaci. Simplu și gustos

Coltunasi, foto Unsplash/ Vita Marija Murenaite
Descriere foto: Coltunasi, foto Unsplash/ Vita Marija Murenaite

Această rețetă de colțunași cu brânză de vaci este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


450 g făină albă

sare

2 ouă 

3 linguri ulei 

250 ml apă fierbinte 

500 g brânză de vaci 

50 g unt 

 

Mod de preparare:


Într-un bol amestecăm făina cu puțină sare. Peste ele adăugăm un ouă și 3 linguri de ulei. Amestecăm cu ajutorul unei furculițe.

Treptat adăugăm și apa fierbinte și amestecăm rapid. 

Amestecăm aluatul cu mâinile până devine neted și deloc lipicios. Lăsați aluatul deoparte aproximativ 10 minute. 

Într-un bol punem brânza, 1 ou și 1-2 lingurițe de sare. 

Aluatul îl împărțim în două părți egale. Întindem o foaie cu ajutorul făcălețului. 

Cu un pahar facem cercuri de aproximativ 7-8 cm. 

Pe fiecare cerc punem aproximativ 1 lingură de umplutură de brânză.

Marginile trebuie lipite pentru ca brânza să rămână în interior. 

Într-o oală mare punem la fiert apă și o linguriță de sare. 

Imediat când începe să fiarbă apa punem în oală colțunașii pregătiți. Lăsăm la fiert circa 5 minute. După ce îi scoatem punem puțin unt peste ei și îi amestecăm prin scuturare ca să nu le lipescă și să nu le stricăm forma. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 30 aug, 16:46 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play