Rețetă de chiftele marinate. Simplu și gustos

Chiftele, foto Unsplash/ Sam Moqadam
Descriere foto: Chiftele, foto Unsplash/ Sam Moqadam

Această rețetă de chiftele marinate este delicioasă și simplu de preparat. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru pregătirea acestei rețete.

Ingrediente:


500 de grame de carne tocată

100 de grame de paine albă

4 căței de usturoi

1 ou 

sare, piper

1 lingură de făină

1 legatură de pătrunjel verde

2 linguri de ulei pentru prăjit


Pentru sosul de roșii:


1 kg roșii proaspete, opărite și decojite 

1 ceapă mică

1 lingură de ulei

1 foaie de dafin

1 lingură rasă de zahăr

sare, piper

cimbru


Mod de preparare:


Sosul de roșii:


Ceapa trebuie tocată mărunt și călită în ulei cu un praf de sare. Când ceapa devine sticloasă adăugăm roșiile tăiate cuburi, frunza de dafin și cimbru. 

Lăsăm pe foc circa 10 minute. La final scoatem frunza de dafin și trecem sosul prin sită pentru se poate pasa cu blenderul. Dacă este prea gros, putem adăuga apă și îl dăm în clocot. Adăugpm zaharul, sare și piper. 


Chiftele marinate:


Miezul de pâine se înmoaie în apă rece și se stoarge bine. Se trece prin mașina de tocat. Ustoriul trebuie și el zdrobit sau dat prin răzătoare. 

Pâinea și usturoiul se adaugă peste carnea tocată. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și oul, sare, piper după gust și se amestecă bine toate ingredientele. 

Cu mâinele umede se formează chiftelele care se tăvălesc prin făină. 

Cele două linguri de ulei se încing într-o cratiță termorezistentă și se rumenesc chiftelele. 

Se pornește cuptorul la 190C. După ce s-au rumenit se scot pe un platou și se șterge cratița de grăsime. Se pun chiftelele înapoi în cratiță și deasupra se toarnă sosul. 

Se dă cratița la cuptor, acoperita cu capacul, timp de 25 de minute, apoi se decopera si se mai tin chiftelele marinate la cuptor încă 5-7 minute. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 06 sep, 18:23 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play