Rețeta care a cucerit TikTok-ul: Cartofi crocanți pentru micul dejun

Data actualizării: | Data publicării:
Cartofi crocanți pentru micul dejun. foto tiktok/@nutrientmatters
Descriere foto: Cartofi crocanți pentru micul dejun. foto tiktok/@nutrientmatters

Toată lumea iubește cartofii prăjiți crocanți, dar, uneori, procesul lung de gătire poate fi mai degrabă descurajant. Iată cum poți prepara cartofii simplu și rapid. 

Fierberea și apoi prăjirea în cuptor timp de cel puțin 30 de minute merită așteptarea pentru cartofi pufoși în interior și crocanți la exterior, dar ce ați zice dacă nu ar trebui să așteptați atât de mult? Intră în scenă aparatul momentului, friteuza cu aer.


Bloggerița canadiană Sara, care postează sub numele Nutrient Matters pe Instagram și TikTok, a împărtășit rețeta perfectă pentru "cartofi pentru micul dejun", așa cum îi numește ea.


"Sar peste micul dejun 6 zile pe săptămână, dar sâmbătă iau un mic dejun cu 8 feluri de mâncare, iar acești cartofi sunt felul vedetă", a dezvăluit Sara pe contul ei de Instagram. 


"Oh, genial! Pe cale să-mi schimb meniul la micul dejun!", a comentat un urmăritor, urmat de un altul care a spus: "Cred că acest videoclip este un semn pentru mine să cumpăr în sfârșit o friteuză cu aer".

Felul de mâncare este atât de popular printre cei 1,3 milioane de urmăritori ai ei pe TikTok, încât rețeta a primit deja peste jumătate de milion de aprecieri.

@nutrientmatters I know I said breakfast but be a rebel and make them for dinner ???? #airfryerrecipes ♬ Campfire - Charmer & Klay

 

Sara își împărtășește rețeta într-un ghid pas cu pas atât pe Instagram, cât și pe TikTok, dar în cazul în care ai nevoie de ea chiar acum, iat-o:

4 cartofi albi

2 lingurițe de praf de usturoi

1/2 linguriță de cayenne

1/2 linguriță de pătrunjel uscat

Sare și piper

1 linguriță de praf de copt

1 lingură de amidon 

3 linguri de ulei de avocado

 


Se pune bolul cu cartofii tăiați în frigider pentru 30 de minute înainte de a fi prăjiți, se prăjesc în friteoza la 190°C timp de 10-15 minute și se servesc cu maioneză picantă și ceapă verde.

Sara, care locuiește în Ontario, își încurajează adepții să mănânce și să gătească alimente dense în nutrienți pentru o viață mai sănătoasă.

"Sigur, "mâncarea sănătoasă" nu are neapărat gustul unor niveluri uriașe de grăsime și cantități masive de sodiu sau zahăr, minunata tripletă care se combină pentru a-ți face creierul dependent de anumite alimente", scrie ea pe Instagram.

"Dar alimentele dense în nutrienți pot și ar trebui să aibă un gust bun."

 Sara este destul de nouă în ceea ce privește blogurile culinare, după ce și-a deschis conturile de social media după ce și-a pierdut locul de muncă.

 

"După ce m-am confruntat cu o concediere de la slujba mea cu normă întreagă și am simțit că eram atât de aproape de a-mi pierde mințile - a face rețete și a mă bucura de ele mi-a schimbat complet viața și mi-a adus atât de multe oportunități în calea mea pentru care sunt atât de recunoscătoare", scrie ea.  

"Vă mulțumesc că sunteți aici și vă mulțumesc că aveți încredere în mâncarea delicioasă pe care v-o prezint".

Și cu cei peste un milion de urmăritori pe TikTok și aproape 200.000 pe Instagram, se poate spune cu siguranță că feed-ul ei culinar îi construiește o nouă carieră de influencer!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel