Rețetă: Brioșe fără gluten și fără zahăr

Brioșe, sursa pixabay
Descriere foto: Brioșe, sursa pixabay

Brioșele fără gluten și fără zahăr sunt perfecte pentru micul dejun și se prepară ușor și rapid.

INGREDIENTE:

3 bucati banane (mari, coapte)

3 bucati ouă

300 g faina de migdale

1 plic Praf de copt

1 praf sare

0,5 lingurite scortisoara

esenta de vanilie

 

MOD DE PREPARARE: 

Incingem cuptorul la 180°. Tapetam cu hartiute speciale sau spray non-stick o tava pentru briose.

Intr-un blender punem bananele taiate bucatele, ouale, praful de copt, scortisoara, vanilia. Amestecam foarte bine. Adaugam faina de migdale, amestecam din nou. Daca adaugam afine sau ciocolata, acum e momentul, insa le amestecam cu spatula si nu cu blenderul. Umplem chesele pentru briose astfel incat sa fie ¾ pline. Coacem briosele 20-25 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lasam apoi sa se raceasca in tava pana ajung la temperatura camerei.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 23 sep, 09:30 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play