Rețetă: Brioșe fără gluten și fără zahăr

Brioșe, sursa pixabay
Descriere foto: Brioșe, sursa pixabay

Brioșele fără gluten și fără zahăr sunt perfecte pentru micul dejun și se prepară ușor și rapid.

INGREDIENTE:

3 bucati banane (mari, coapte)

3 bucati ouă

300 g faina de migdale

1 plic Praf de copt

1 praf sare

0,5 lingurite scortisoara

esenta de vanilie

 

MOD DE PREPARARE: 

Incingem cuptorul la 180°. Tapetam cu hartiute speciale sau spray non-stick o tava pentru briose.

Intr-un blender punem bananele taiate bucatele, ouale, praful de copt, scortisoara, vanilia. Amestecam foarte bine. Adaugam faina de migdale, amestecam din nou. Daca adaugam afine sau ciocolata, acum e momentul, insa le amestecam cu spatula si nu cu blenderul. Umplem chesele pentru briose astfel incat sa fie ¾ pline. Coacem briosele 20-25 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lasam apoi sa se raceasca in tava pana ajung la temperatura camerei.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 23 sep, 09:30 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play