Restaurantele s-au deschis, dar autoritățile au greșit ora închiderii. CONFUZIE TOTALĂ

Data publicării:
Redeschidere restaurante, sursa pixabay/ autor Free-Photos
Descriere foto: Redeschidere restaurante, sursa pixabay/ autor Free-Photos

Prefectul Capitalei și Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se contrazic în ceea ce privește ora închiderii a restaurantelor, după ce acestea s-au redeschis fără a depăși 30% din capacitate.

Prefectura Capitalei precizează că restaurantele şi cafenelele pot fi deschise între orele 6,00 şi 23,00 în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, şi că hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) de vineri cuprinde o eroare privind acest interval, fiind precizată ora limită 21,00.

"Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, s-a constatat o eroare materială în ceea ce priveşte intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 6,00 - 21,00. În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 6,00 - 23,00 ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor", potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei transmis, marţi, AGERPRES.

Conform procesului-verbal întocmit de Secretariatul Tehnic Permanent, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a constatat că, în perioada 20 - 22 ianuarie, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul Bucureşti a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori, potrivit comunicării oficiale a Direcţiei de Sănătate Publică.

De asemenea, s-au luat în discuţie obligativitatea respectării prevederilor H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit Anexei nr.3 a aceluiaşi act normativ.

Prefectul municipiului Bucureşti, Traian Berbeceanu, îşi prezintă public scuze pentru această eroare, precizează sursa citată. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel