Rețetă de Crăciun: Tort de ciocolată neagră cu portocale

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Tortul de ciocolată neagră cu portocale este un adevărat deliciu pentru seara de Crăciun. 

INGREDIENTE: 

Pentru blat:

200 g unt (80 % grasime)

150 g zahar cu granulatie fina

200 g ciocolata neagra cu portocale

2 oua mari intregi

4 oua, despartite

150 g faina

15 g cacao

2 lingurite praf de copt

2 portocale mari, filetate

Pentru decor:

3 mandarine

1 pastaie de vanilie

rahat galben

 

MOD DE PREPARARE: 

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o forma de copt cu diam. 26 cm cu hartie de copt. Se decojesc portocalele, se inlatura pielitele si se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste intr-un vas la microunde sau la bain-marie.

Se bate untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu 75 g zahar, cu ajutorul mixerului, 1-2 minute, pana se spumeaza usor. Se adauga ciocolata topita (si deja racorita). Se adauga ouale intregi si galbenusurile (pe rand) si se amesteca bine.

Se cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt deasupra compozitiei; se adauga bucatelele de portocala si se amesteca usor, cu o spatula.

Separat, se bat albusurile cu restul de zahar (75 g) pana se formeaza o spuma tare, care se adauga la compozitia rezultata. Se amesteca din nou cu o spatula sau lingura de lemn, nu cu mixerul!

Aluatul se toarna in forma pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri. Se pune la copt cca. 30-32 de minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel