Reprezentanţii Ucrainei şi ai Republicii Moldova - printre finaliştii Eurovision 2022

Data publicării:
Eurovision 2022. Moldova. Foto Facebook
Descriere foto: Eurovision 2022. Moldova. Foto Facebook

Reprezentanţii Ucrainei şi ai Republicii Moldova se numără printre finaliştii Eurovision 2022, în urma primei semifinale a concursului cântecului european, care a avut loc marţi seară, la Sala Pala Olimpico din Torino.

S-au calificat în finala de sâmbătă artiştii din următoarele ţări: Elveţia, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova şi Ţările de Jos.


Finaliştii au fost votaţi în pondere egală de către un juriu de specialitate şi telespectatori. Primii zece artişti finalişti Eurovision 2022 sunt: Marius Bear cu piesa "Boys Do Cry" (Elveţia), Rosa Linn cu "Snap" (Armenia), Systur cu "Meo hakkandi sól" (Islanda), Monika Liu cu "Sentimentai" (Lituania), MARO cu "Saudade, Saudade" (Portugalia), Subwoolfer cu "Give That Wolf A Banana" (Norvegia), Amanda Tenfjord cu "Die Together" (Grecia), Kalush Orchestra cu "Stefania" (Ucraina), Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov cu "Trenuleţul" (Republica Moldova) şi S10 cu "De diepte" (Ţările de Jos).

 

Reprezentantul României, wrs, va cânta piesa "Llámame", în cea de-a doua semifinală, joi.

WRS (pronunţat ''urs'') este numele de scenă al lui Andrei Ionuţ Ursu, care va reprezenta România cu piesa "Llamame", după ce a câştigat finala Selecţiei Naţionale.

Tot în a doua semifinală vor cânta reprezentanţii următoarelor ţări: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

În finala de sâmbătă sunt calificaţi automat artiştii ce reprezintă ţările fondatoare - Germania, Italia, Marea Britanie, Franţa şi Spania, notează Agerpres.

După prima semifinală de marţi seară şi cea de-a doua programată joi, dintre cele 40 de ţări din competiţie vor rămâne 25 care vor participa la marea finală de sâmbătă, 14 mai.

Ajuns la cea de-a 66-a ediţie - după ce cea din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei - Eurovision promite o paradă de strasuri şi de glamour, dar şi de reprezentaţii pline de îndrăzneală şi de efecte speciale.

 

WRS și-a rupt cămașa pe scenă, în prima repetiție oficială a României la Eurovision 2022

Eurovision 2022: Reprezentantul țării noastre și-a rupt cămașa pe scenă, într-un moment de coregrafie care a surprins audiența din sală

„Llamame”  a fost refrenul zilei la prima repetiție oficială susținută de reprezentantul României pe scena Eurovision Song Contest.

Repetiția României a fost cel mai vizionat moment al zilei pe canalul oficial de TikTok al Eurovision

Cu o costumație nouă și coregrafia modificată, wrs și echipa de dansatori au adus acordurile „Llamame” pe scena din Torino. Artistul român a pregătit un moment electrizant în care și-a rupt cămașa special realizată pentru acest show .

Piesa de vestimentație a fost concepută cu 200 de capse, care l-au ajutat pe wrs să surprindă la prima apariție pe scena competiției, chiar înainte de ultimul refren al piesei.

„Primul contact cu scena Eurovision mi-a dat și mai multă încredere în proiectul României. Simt că, în acest moment, locul meu este aici și sunt foarte motivat pentru tot ceea ce urmează. Sesiunile lungi de repetiții și inspirație s-au transformat, peste noapte, în emoția pe care ritmurile „Llamame” o imprimă fanilor concursului”, a declarat wrs la finalul primei sesiuni de repetiții.


„Mișcarea prin care am rupt cămașa a fost pregătită cu Antonia Nae, designer cu experiență la nivel internațional, care a creat toate ținutele pentru scenă, și repetată în studio înainte de plecarea la Torino. Mă bucur enorm că a ieșit așa cum ne doream”, a dezvăluit reprezentantul nostru.

Repetiția României a fost cel mai urmărit moment al zilei pe canalul oficial de TikTok al ESC 2022, adunând peste 130 de mii de vizualizări, 12 mii de aprecieri și peste 1200 de redistribuiri. 

Delegația României a avut un program foarte încărcat după sosirea la Torino, marți, 3 mai, fiind programate repetiţii, şedinţa tehnică în Viewing Room, prima conferinţă de presă, interviuri și sesiuni foto.

După repetiţie, regizorul Aurel Badea, Gabriel Scîrlet, regizorul muzical, alături de artişti şi Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României, au discutat detaliile spectacolului, în Viewing Room, cu echipa tehnică a gazdelor. Specialiştii au tras concluziile şi au reglat ultimele amănunte, urmând ca vineri, 6 mai, să aibă loc a doua sesiune de repetiții.

La scurt timp după ce emoţiile scenei s-au risipit, pentru reprezentanţii noştri au urmat prima întâlnire cu presa acreditată la eveniment și o serie de interviuri.

Telespectatorii TVR pot vedea cum a decurs prima repetiție a reprezentantului României la ESC 2022 pe scena de la Torino și întâlnirea cu presa, în programele de știri ale TVR, unde sunt difuzate, zilnic, în exclusivitate, reportaje şi transmisiuni live de la Arena Pala Olimpico.

Calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie, wrs va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs. Alături de România, în a doua semifinală participă: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 10 şi 12, respectiv 14 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1 şi TVR Internaţional.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel