Replica legendară pe care Ilie Năstase i-a dat-o lui Ceaușescu: „Am zis că am încurcat-o, nu mi-a făcut nimic niciodată”

Data publicării:
Ilie Năstase, captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar
Descriere foto: Ilie Năstase, captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

Ilie Năstase a povestit mai multe lucruri impresionante din viața sa.

Ilie Năstase a fost invitat în podcastul realizat de Mihai Morar, unde a scos la iveală povești fabuloase pe care le-a experimentat de-a lungul vieții sale. Unul dintre subiectele controversate ale vremurilor trecute a fost meciul lui Ilie Năstase și Ion Țiriac împotriva Statelor Unite din 1972, când cunoscutul tenismen a primit mai multe acuzații dure, cum că ar fi vândut „jocul”. Tot atunci, acesta a primit și o replică surprinzătoare de la soții Ceaușescu, care nu au fost deloc dezamăgiți de eșecul său.

„Știu că ne-a primit Ceaușescu după meciul cu Satele Unite, el nu era supărat, nu era nimeni supărat. M-am întâlnit și cu doamna Elena Ceaușescu pe coridor acolo și a văzut că mă grăbesc și că sunt supărat și m-a luat deoparte și mi-a zis „Flăcăule, du-te liniștit unde trebuie să te duci, că noi știm că nu ne-ai vândut meciul”. Au fost zvonuri că eu m-am dus prin discoteci, prin baruri, dar mașina mea i-am dat-o unui prieten și s-a dus prin toate balurile prin București înainte de meci și avea părul lung negru și ei au zis că eu sunt. Nu cred că în altă țară se poate să te acuze de așa ceva (n.r. că a vândut meciul), în România se poate, au dat zvonul ăsta că am vândut meciul.”, a declarat Ilie Năstase, în cadrul podcastului realizat de Ilie Năstase.

Citește și: Cele mai bune metode de detoxifiere ale sufletului, în Postul Paștelui. Maica Antonia: „Cu un cuvânt sau o privire, putem să-l distrugem pe cel de lângă noi”

Nemulțumirea lui Nicolae Ceaușescu, legată de Ilie Năstase

Chiar dacă pe vremea aceea era extrem de greu să părăsești țara natală, Ilie Năstase spune că nu i s-au pus niciodată opreliști. Acesta a povestit și o întâmplare inedită din vremurile trecute, când a participat la o întâlnire în care era prezent atunci și Ceaușescu, care i-a atras atenția asupra unui lucru ce a stârnit reacții.

„Am avut noroc că nu ne-au oprit să mergem în străinătate, probabil că se gândeau că facem o treabă bună și nici n-am avut frica asta că nu o să ne lase. (...) M-am dus la Palatul Regal, eu nici nu știam ce e ăla alcool, s-au format două cercuri mari și la un moment dat a avenit un băiat cu o tavă și niște sticle de șampanie, eu nu știam, dacă nu beam. Venea Ceușescu, discuta cu toată lumea și s-a făcut un cerc mare și vine să dea noroc cu mine și când se apropie zice „Măi flăcăule, mie îmi place de tine, dar un singur lucru nu-mi place. Văd pe buze că înjuri”. Am zis că am încurcat-o.”, a mai spus el.

Te-ar putea interesa și: Faimoșii îl fac praf pe Andrei Ciobanu, după ce a fost eliminat din echipa roșie: „O merita din plin. Demnitate niciodată, omul este alunecos”

Replica pe care i-a dat-o lui Ceaușescu

Chiar dacă nimeni nu avea curaj de a-l înfrunta sau de a-i da replică lui Ceaușescu, Ilie Năstase spune că a făcut asta, fără repercursiuni.

„Bând șampania aia, am prins și eu tupeu și îi zic „Tovarășe, noi românii mai și înjurăm”, nu mi-a făcut nimic niciodată. Eu eram iubit în străinătate, nu aveam concurență cu el. Mi-au zis să mă tuns la întâlnirea cu el, dar avem niște clame prinse în păr, era strâns.”, a mai spus Ilie Năstase.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel