PREMIERE CINEMATOGRAFICE ''Halloween Kills'' şi ''The Last Duel'', principalele noutăţi din acest weekend

Data actualizării: | Data publicării:
Cinematografie, foto Unsplash/ autor: Denise Jans
Descriere foto: Cinematografie, foto Unsplash/ autor: Denise Jans

Sălile de cinema din SUA încep să-şi găsească ritmul prin lansarea în acest weekend a unui nou lungmetraj din saga clasică horror "Halloween Kills", a celui mai recent film al lui Ridley Scott, "The Last Duel" şi a filmului de animaţie de inspiraţie latino-americană, "Kobati".

După relansarea seriei, cu "Halloween" (2018) - un sequel care făcea trimitere directă la clasicul şi legendarul "Halloween" din 1978 al lui John Carpenter - Jamie Lee Curtis revine pe ecrane şi pe platforma Peacock în "Halloween Kills", a doua parte a acestei trilogii, care se va încheia anul viitor cu "Halloween Ends".

La fel ca în în urmă cu trei ani, David Gordon Green este regizorul filmului, în timp ce Jason Blum, unul dintre numele cunoscute ale cinematografiei horror contemporane, este responsabil al producţiei.

"Halloween Kills" începe exact acolo unde se termină "Halloween", când Laurie (Jamie Lee Curtis), fiica sa Karen (Judy Greer) şi nepoata sa Allyson (Andi Matichak) îl închid pe Michael Myers într-o pivniţă în flăcări pentru ca acesta să moară ars.

"Acum este mai brutal iar aceasta se vede din nivelul de violenţă al lumii în care trăim. Este un moment interesant pentru a lansa filmul", declarase Jamie Lee Curtis într-un interviu, potrivit Agerpres.

La rândul său, cineastul britanic Ridley Scott lansează în cinematografe "The Last Duel", un film cu o distribuţie extraordinară din care fac parte actorii Matt Damon, Ben Affleck şi Adam Driver.

"A fost pentru mine o mare provocare, deoarece, după părerea mea, face lumină asupra unei teme importante, cred că este unul dintre cele mai bune filme ale mele", a spus Ridley Scott despre noul său proiect la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia.

Povestea, prezentată din trei puncte de vedere diferite, are în centrul său o femeie nobilă (Jodie Comer) care în Franţa secolului al XIV-lea decide să depună mărturie împotriva celui mai bun prieten (Adam Driver) al soţului său (Matt Damon) în urma unui viol, fapt ce va face ca destinul celor trei să se decidă într-un duel.

În timp ce publicul de toate vârstele se va putea bucura de "Koati", un film de animaţie produs de Sofia Vergara şi Marc Anthony şi care beneficiază de colaborarea unor vedete, precum Karol G, Carlos Rivera, Adriana Barraza şi Eva Luna Montaner.

"Era nevoie de un film în genul 'Regelui Leu', pentru a putea prezenta fauna şi flora care există în America Latină şi această lume pe care mulţi copii care trăiesc în Statele Unite nu o cunosc", a asigurat într-un interviu actriţa columbiană Sofia Vergara.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience