Remedii de casă pe care ar trebui să le încercați pentru congestia nazală

Data actualizării: | Data publicării:
Congestie nazală, foto Unsplash/ autor: Brittany Colette
Descriere foto: Congestie nazală, foto Unsplash/ autor: Brittany Colette

Cele mai frecvente simptome ale congestiei nazale sunt nas înfundat sau cu secreții, probleme de respiraţie, strănut și dureri de cap. Iată cum să ameliorezi aceste senzații neplăcute cu remedii făcute acasă. 

Congestia nazală poate apărea de nicăieri. Într-o zi ești bine, iar în următoarea abia poți respira pe nas. Congestia poate fi cauzată de mulți factori, inclusiv alergii, o răceală, gripă sau o infecție a sinusurilor, potrivit Everyday Health


"Nasul are o rețea vastă de vase de sânge cu supape care se deschid și se închid", a declarat pentru Everyday Health Scott P. Stringer, MD, profesor și președinte al secției de otolaringologie și științe ale comunicării la University of Mississippi Medical Center din Jackson. 


"Atunci când nasul este stimulat de orice iritant, sistemul nervos este, de asemenea, stimulat, ceea ce face ca supapele să se deschidă, ceea ce duce la intrarea mai mult sânge în nas. Acest lucru provoacă umflarea pasajelor nazale, ceea ce face dificilă respirația".


În timp ce medicamentele fără prescripție medicală, cum ar fi spray-urile nazale și decongestionantele, pot fi de ajutor la nevoie, este ușor să devii dependent de aceste medicamente atunci când le folosești frecvent. Din acest motiv, este o idee bună să încerci remedii de casă atunci când este posibil. În funcție de cauza congestiei, multe dintre acestea vă pot ameliora simptomele la fel de eficient ca și medicamentele.


Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face atunci când sunteți congestionat este să rămâneți hidratat. Beți multe băuturi calde, cum ar fi ceaiul și sucul de roșii. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea congestiei și vă poate face să vă simțiți mai bine.


Bazează-te pe hidratare pentru a ameliora congestia nazală


Aerul uscat poate înrăutăți congestia, indiferent dacă simptomele tale sunt cauzate de alergii sau de o boală. 


Potrivit Healthline, adăugarea unui umidificator în casa ta poate oferi o ușurare rapidă a vaselor de sânge și a țesutului umflat din nas. Dacă nu aveți un umidificator, respirarea aburului în timpul unui duș fierbinte poate oferi efecte similare, deși mai temporare. 


Puteți, de asemenea, să faceți să curgă apă fierbinte în chiuvetă și să respirați aburul pentru a obține aceste efecte. 


Drenarea sinusurilor este o altă modalitate sigură, fără medicamente, de a găsi ușurare din cauza congestiei. Puteți face acest lucru folosind un vas neti sau un alt kit de clătire a sinusurilor. De asemenea, puteți folosi un spray salin pentru a clăti mucusul din nas și pentru a ucide orice bacterie persistentă.


Dacă vă confruntați cu o congestie care nu dispare într-o săptămână, cel mai bine este să faceți o vizită la medic. Simptomele dvs. pot fi cauzate de o problemă de sănătate subiacentă care trebuie rezolvată înainte de a vă simți mai bine. De asemenea, este posibil să fie necesare medicamente pentru a vă ține simptomele sub control.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel