Regulile de care trebuie să ținem cont pentru a obține o quesadilla delicioasă. Chef Joseph Hadad: ’’Nu puneți prea multă compoziție oricât de tentant ar fi’’

Chef Joseph Hadad/ Facebook - Quesadilla / Unsplash
Descriere foto: Chef Joseph Hadad/ Facebook - Quesadilla / Unsplash

Chef Joseph Hadad a dezvăluit o rețetă excelentă de Quesadilla, perfectă pentru zilele de vară.

În sezonul cald ne dorim să nu petrecem mult timp în bucătărie, dar cu toate acestea să obținem preparate cu un gust plin de savoare.În acest sens, cunoscutul bucătăr propune gospodinelor o rețetă de quesadilla care nu necesită mult timp de gătire, ideală pentru sezonul cald cu care în mod sigur nu veți da greș și îi veți impresiona pe cei dragi.

’’A venit vara și nimeni nu prea mai vrea să piardă mult timp în bucătărie. Așa că fie dacă vorbim de o masă din timpul săptămânii sau o întâlnire cu prietenii pentru un meci sau o petrecere în grădină, o quesadilla este o opțiune foarte bună și gustoasă de a umple masa. Și, mai mult de atât, este simplu de făcut. Dar trebuie să țineți cont de câteva reguli ușoare, pentru a obține rezultatele cele mai spectaculoase’’, a scris Joseph Hadad pe blogul său. 

Regulile de care trebuie să ținem cont atunci când preparăm quesadilla

Pentru a obține un preparat delicios cu ușurintă și pentru a menține curățenia în bucătărie, Chef Joseph Hadad ne oferă câteva trucuri excelente de care trebuie să ținem cont.

’’În primul rând, pentru ușurință și curățenie, cel mai bine este să folosiți o singură tortilla pe care să o împăturiți pe jumate în loc să folosiți două tortillas puse una peste alta. Pentru că după ce s-a prăjit bine pe o parte, quesadilla trebuie întoarsă pe cealaltă parte, este mult mai ușor să întoarceți una îndoită decât două puse una peste alta, care vor face să se împrăștie compoziția prin tigaie (și pe lângă). Și nu puneți prea multă compoziție, oricât de tentant ar fi. Aveți grijă să fie suficientă brânză, care va fi lipiciul quesadilliei, iar restul ingredientelor, oricare ar fi ele, carne, legume, fasole, etc, să fie puțin îndepărtate de margine’’, a dezvăluit bucătarul.

Chef Joseph Hadad: ‘’ O quesadilla arsă nu place nimănui’’

Când vine vorba de modul de gătire al acestui preparat, Joseph Hadad ne oferă câteva recomandări importante.

‘’Odată pusă în tigaie, quesadilla trebuie gătită la foc mic pentru că tortilla este foarte subțire și se poate arde repede, însă ne interesează ca brânza să aibă timp să se topească. Nu vă grăbiți cu un foc mare pentru că oricum nu este nevoie de mult timp pentru a fi gata și o quesadilla arsă nu place nimănui’’, a precizat Chef Joseph Hadad.

Ce ingrediente putem adăuga pentru a obține o quesadilla delicioasă

Cunoscutul bucătar ne oferă mici trucuri care ne ajute în bucătărie și ne dezvăluie care sunt ingredientele cheie pe care le putem adăuga pentru a obține o quesadilla delicioasă și plină de savoare. Potrivit acestuia, brânza este ingredientul secret care dă gust acestui preparat și care nu trebuie să lipsească din compoziție.

’’Și dacă tot a venit vorba de umplutură, aici puteți fi oricât de creativi. Brânza este obligatorie și uneori suficientă. De un fel sau de mai multe, aceasta rămâne la latitudinea voastră. Pe lângă brânză, însă, puteți adăuga orice legume, carne, pește, fructe de mare, cam tot ce vă este poftă. Însă recomandarea principală este ca ingredientele să fie deja gătite, având în vedere timpul scurt pe care îl petrece quesadilla pe foc. Așadar, carnea, peștele, leguminoasele (fasole, năut, etc) trebuie preparate în prealabil. Legumele proaspete pot fi lăsate ca atare. Însă aveți grijă să nu puneți prea multe ingrediente, să lăsați gusturile să vorbească pentru ele și să se evidențieze’’, a dezvăluit Chef Joseph Hadad.

’’Vor distruge crocănțeala tortilliei’’

Pentru a obține o quesadilla delicioasă este important să acordăm o atenție deosebită asupra modului în care sunt preparate ingredientele. Astfel, Joseph Hadad ne oferă câteva trucuri excelente pentru pregătirea acestor în așa fel încât să nu distrugem crocănțeala tortilliei.

’’În plus, o altă atenție deosebită pe care trebuie să o acordați ingredientelor atunci când faceți o quesadilla, este ca acestea să nu fie prea umede, prea zemoase, pentru că vor distruge crocănțeala tortilliei. Puteți chiar să ștergeți ușor cu un prosop de bucătărie ingredientele care par prea umede. Și vă spuneam că puteți fi oricât de creativi cu umplutura, dar asta nu înseamnă să vă rezumați la aromele mexicane, acolo de unde vine quesadilla, ci puteți să puneți în tortilla și ingrediente inspirate din alte bucătării ale lumii. Puteți face quesadilla în stil thai sau, de ce nu, o quesadilla cu parmigiana italiană? Și nu în ultimul rând, nu înghesuiți mai multe bucăți într-o tigaie pentru că vor transpira și își vor pierde textura aceea atât de apreciată’’, a conchis Chef Joseph Hadad.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Dată: 29 aug 2023, 07:01 | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience