Regulile de care trebuie să ținem cont pentru a obține o paella delicioasă. Chef Joseph Hadad: ‘’Nu acoperiți tigaia cu capac’’

Foto Instagram/ Unsplash
Descriere foto: Foto Instagram/ Unsplash

Chef Joseph Hadad propune o rețetă delicioasă de paella celor care iubesc bucătăria spaniolă.

Chef Joseph Hadad vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă excelentă pentru sezonul de vară care în mod sigur ne va purta cu gândul la vacanță. De cele mai multe ori vrem să obținem preparate pline de savoare chiar la noi acasă. Astfel, cunoscutul bucătar ne dezvăluie mici trucuri din bucătaria spaniolă și ne arată regulile de care trebuie să ținem cont pentru a putea obține un preparat plin de savoare.

‘’Este perioada concediilor și Spania este o destinația preferată de români. Iar când spui Spania, spui și paella, poate cel mai cunoscut fel de mâncare de acolo. Dacă ați ajuns în Peninsula Iberică și v-ați bucurat de orezul gustos, care, apropo, s-a născut în zona Valencia, și apoi ați vrut să reproduceți rețeta acasă sau chiar dacă ați vrut doar să aduceți spiritul de vacanță în bucătăriile voastre, poate că nu v-a ieșit paella la fel de bună ca acolo. Așa că am adunat mai jos câteva din regulile importante de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să gătiți o paella delicioasă’’, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său.

Cum alegem vasul perfect pentru paella

Vasul în care este pregătită paella este foarte important, mai spune Joseph Hadad. Pentru a putea obține o paella delicioasă, tigăile largi și foarte puțini adânci sunt potrivite pentru acest preparat.

’’În primul rând, vasul în care este pregătită este foarte important. Tigăile tipice de paella sunt largi și foarte puțin adânci, astfel încât permit gătirea orezului într-un strat subțire și evaporarea ușoară a lichidului. Aceste tigăi, denumite chiar paella, de unde se trage și numele mâncării, sunt de regulă din oțel, însă dacă nu aveți așa ceva în casă, puteți folosi și o tigaie de fontă, de exemplu. Important este să fie cât mai largă și stratul de orez să nu depășească grosimea unui deget atunci când este gătit’’, a precizat Joseph Hadad.

Cum alegem orezul potrivit

Pentru a putea obține o paella ca cea din restaurantele cu specific spaniol este important să alegem sortimentul de orez potrivit. Astfel, cunoscutul bucătar vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi excelente de care trebuie să ținem cont.

‘’Orezul este al doilea element foarte important. Bomba, sortimentul spaniol de orez folosit în paella, are bobul de dimensiune medie și este rotund, având capacitatea de a absorbi de trei ori volumul său de lichid, așa că dacă alegeți să folosiți alt timp de orez cu bob rotund, aveți grijă să ajustați cantitatea de supă folosită. O altă regulă importantă legată de orez este să nu fie deloc amestecat. Pentru paella, acesta trebuie să fie bob cu bob și uscat în final; amestecând, se deteriorează suprafața bobului și astfel se elimină amidonul, ca în cazul risotto-ului. Orezul se presară în tigaie și nu se mai mișcă apoi. Și nu acoperiți tigaia cu capac’’, a precizat Chef Joseph Hadad.

 

Șofranul, ingredientul cheie

Șofranul este un ingrediente cheie care va oferi un gust special și plin de savoare acestui important pe care trebuie neapărat să-l avem în bucătaria noastră.

’’Șofranul este aroma cea mai importantă din paella, așa că nu săriți peste acest ingredient. Și nu în ultimul rând, ca și în cazul fripturii, paella trebuie să se odihnească un pic (între 5 și 10 minute) după ce a fost luată de pe foc, ca să se așeze aromele’’, a conchis Joseph Hadad

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Dată: 28 iun 2023, 12:43 | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience