Regretatul DJ Avicii, omagiat de Google în ziua în care ar fi împlinit 32 de ani

Data publicării:
DJ Avicii, captura foto Youtube/ sursa Google
Descriere foto: DJ Avicii, captura foto Youtube/ sursa Google

Google l-a omagiat miercuri pe regretatul DJ Avicii, care pe 8 septembrie ar fi împlinit 32 de ani, cu un videoclip animat al uneia dintre piesele sale de succes, "Wake me up".

Marea vedetă a muzicii electronice a murit în 2018, la doar 28 de ani, după ce se retrăsese de pe scenă din cauza unor probleme legate de consumul de alcool şi de anxietate. În 2016, muzicianul suedez se retrăgea de pe scenă, cel puţin temporar, pentru a explora alte domenii însă nu închisese de tot uşa pentru o reîntoarcere.

 

Într-o scrisoare adresată fanilor săi el sublinia: "Drumul meu este plin de succese, dar nu lipsit de suişuri şi coborâşuri. Am devenit adult în timp ce am crescut ca artist, am învăţat să mă cunosc mai bine şi că mai există încă multe lucruri de făcut în viaţă".

 

Moartea sa neaşteptată într-un complex hotelier din Omán, într-o sinucidere aparentă, a tulburat întreaga scenă a muzicii electronice.

 

Născut la Stockholm, la 8 septembrie 1989, Avicii a atins în 2011 faima mondială ca DJ şi producător de muzică electronică datorită piesei "Levels", notează Agerpres. 


Cariera sa număra hituri precum "Hey Brother", albume ca "True" (2013) sau "Stories" (2015), şi colaborări cu artişti sau trupe precum Coldplay, David Guetta, Lenny Kravitz, Robbie Williams sau Rita Ora.

 

"A luptat cu adevărat cu gândurile sale privind sensul lucrurilor, viaţa, fericirea. Acum nu mai avea putere, dorea să-şi găsească liniştea", a scris familia sa într-un comunicat la câteva zile după moartea lui Avicii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel