Regizorul Leos Carax, acuzat de către actori de exigențe „imposibile”: „Vrei să cânt la pian fără mâini”

Data publicării:
Filmul Annette, captura foto Youtube/ sursa Amazon Prime Video
Descriere foto: Filmul Annette, captura foto Youtube/ sursa Amazon Prime Video

Filmările de la "Annette", care a deschis Festivalul de la Cannes, marcate de exigenţe "imposibile" ale regizorului Leos Carax. 

Filmările de la "Annette", lungmetrajul care a deschis marţi cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes şi care concurează pentru câştigarea trofeului Palme d'Or, au fost marcate de exigenţele "uneori pur şi simplu imposibile" ale regizorului său, cineastul francez Leos Carax, au dezvăluit miercuri doi dintre actorii din distribuţia acestei pelicule, Marion Cotillard şi Simon Helberg. 

 

"Leos mi-a cerut să fac anumite lucruri care erau, din punct de vedere tehnic, pur şi simplu imposibile", precum "să iau o mână de pe pian, apoi şi pe cealaltă, continuând să cânt la pian", a declarat într-o conferinţă de presă actorul american Simon Helberg, care interpretează rolul unui pianist de orchestră în acest musical despre destrămarea unui cuplu şi dezamăgirea publicului.

 

"Vrei să cânt la pian fără mâini?", l-a întrebat actorul american pe regizorul filmului.

 

Leos Carax l-a pus în dificultate pe Simon Helberg şi atunci când i-a cerut să cânte într-o scenă de luptă, în timpul căreia avea capul sub apă. "Vrei să cânt când am capul sub apă?", l-a întrebat actorul american. "Eram foarte stânjenit, desigur, pentru că nu voiam să îl decepţionez pe regizorul meu francez", a adăugat el.

 

"A intra pe platoul de filmare semăna puţin cu a merge la biserică. Era ceva foarte profund, calm, mistic, exigent şi magnific!", a mai spus artistul american.

 

"Fiecare zi era o surpriză în sine, dar, în acelaşi timp, era ceva atât de profund", a dezvăluit actriţa Marion Cotillard, care a descris la rândul ei o ambianţă de lucru extrem de specială, marcată de tabagismul cronic al regizorului Leos Carax, o înţelegere reciprocă "fără nevoia de a vorbi" şi exigenţe fizice aproape insurmontabile, precum cântatul în timpul mersului, fără ca actriţa să vadă pe unde păşeşte.

 

"În fiecare zi, trebuia să cântăm în mijlocul fumului de ţigară, nu vă puteţi imagina cât este de dificil", a spus Marion Cotillard.

 

"Chiar şi atunci când îmi spuneam că 'astăzi nu văd ce ar putea fi dificil', mă găseam în situaţii în care trebuia să cânt într-un spaţiu mic, în timp ce mergeam, fără să văd pe unde păşeam. De fapt, a fost singura dată când mi-am spus că nu pot să fac aşa ceva, că era imposibil şi că îmi era frică să nu îmi rup un picior", a adăugat vedeta franceză.

 

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 6-17 iulie, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel