Regina Elisabeta a Marii Britanii, probleme de sănătate. Medicii sunt îngrijorați de starea ei

Data publicării:
Regina Elisabeta, foto Instagram/ The Royal Family
Descriere foto: Regina Elisabeta, foto Instagram/ The Royal Family

Medicii sunt îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei Elisabeta a Marii Britanii

Medicii sunt îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală, a anunţat joi Palatul Buckingham.

Regina, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume, suferă de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham a numit "probleme episodice de mobilitate".

''În urma unei evaluări suplimentare în această dimineaţă, medicii reginei sunt îngrijoraţi pentru starea de sănătate a Majestăţii Sale şi au recomandat ca aceasta să rămână sub supraveghere medicală'', a precizat palatul într-un comunicat.

Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, rămâne la reşedinţa sa din Scoţia, Castelul Balmoral, a precizat palatul.

Fiul cel mare şi moştenitorul ei, prinţul Charles, şi soţia sa Camilla, au călătorit la Castelul Balmoral, unde a ajuns şi fiul cel mare al lui Charles, prinţul William.

Miercuri, regina a fost nevoită să anuleze o întâlnire virtuală planificată cu miniştrii de rang înalt, după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească.

Cu o zi înainte, ea a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru al ţării, la Castelul Balmoral.

O sursă de la Buckingham a minimalizat speculaţiile potrivit cărora monarhul ar fi suferit o cădere.

Truss a declarat că întreaga ţară va fi profund îngrijorată de această veste.

''Gândurile mele - şi ale oamenilor din întreg Regatul nostru Unit - sunt alături de Majestatea Sa Regina şi de familia sa în aceste momente'', a spus ea.

Lindsay Hoyle, preşedintele Camerei Comunelor, a întrerupt o dezbatere despre energie în parlament pentru a spune că i-a transmis suveranei cele mai bune urări.

''Împreună cu restul ţării, sunt profund îngrijorat de veştile de la Palatul Buckingham din această după-amiază'', a declarat şi liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer.

Elisabeta a II-a este regina Marii Britanii şi a mai mult de o duzină de alte ţări din 1952, iar la începutul acestui an a împlinit 70 de ani de când se află pe tron.

În octombrie anul trecut, Elizabeth a petrecut o noapte în spital şi, de atunci, a fost nevoită să îşi reducă angajamentele publice, notează AgerpresGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel