Regina Elisabeta a II-a, vaccinată cu doza de rapel înainte de prima ei apariţie publică din 2021

Data publicării:
Regina Elisabeta, sursa DC NEWS
Descriere foto: Regina Elisabeta, sursa DC NEWS

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, a primit cea de-a doua doză a unui vaccin anti-COVID-19 înainte de prima ei apariţie publică din 2021, care a avut loc miercuri şi la care suverana britanică a participat fără să mai poarte o mască de protecţie. 

Regina britanică a fost prezentă - fără mască sanitară - la un eveniment ce a marcat centenarul Royal Australian Air Force şi care a fost organizat la CWGC Air Forces Memorial din Surrey, un monument situat la mică distanţă de Castelul Windsor.


Biroul de presă de la Palatul Buckingham a confirmat în luna ianuarie că atât suverana, cât şi soţul ei - prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani -, primiseră primele doze ale unui vaccin anti-COVID-19, dar a precizat că nu va mai face anunţuri suplimentare despre momentul în care cuplul regal britanic urma să fie vaccinat cu dozele de rapel.

În februarie, regina Elisabeta a II-a a vorbit într-o conferinţă video despre momentul vaccinării sale cu prima doză şi a folosit un termen colocvial din engleza britanică - "the jab" ("înţepătură").

"A fost ceva foarte rapid, primisem multe scrisori de la oameni care se declarau surprinşi de cât de uşor a fost să primească vaccinul. Iar 'înţepătura' nu a durut deloc", a declarat suverana în acea conversaţie online pe care a purtat-o cu miniştrii Sănătăţii din cele patru naţiuni care alcătuiesc Marea Britanie.


La rândul lui, prinţul William s-a declarat mândru de exemplul pe care bunicii lui îl transmit cetăţenilor britanici, în timp ce a stat de vorbă într-un apel video în luna ianuarie cu mai mulţi angajaţi din prima linie şi cu voluntari din Marea Britanie despre campania de vaccinare din această ţară.

"Bunicii mei au primit primele doze ale vaccinului şi sunt foarte mândru de ei pentru că au făcut acest lucru. Este cu adevărat important ca toată lumea să se vaccineze", a declarat în ianuarie prinţul William, care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în 2020.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel