Regina Elisabeta a II-a, premieră după 30 de ani. Ce decizie a luat împreună cu soțul ei

Data publicării:
BBC, captura youtube
Descriere foto: BBC, captura youtube

Din cauza pandemiei de coronavirus, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi soţul ei, prinţul Philip au luat o decizie neașteptată.

Din cauza pandemiei de coronavirus, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi soţul ei, prinţul Philip, vor petrece Crăciunul din acest an la Castelul Windsor, pentru prima dată după o pauză de peste 30 de ani, a anunţat marţi serviciul de presă al Palatului Buckingham, citat de AFP.

În mod tradiţional, cuplul regal britanic îşi petrece sărbătorile de sfârşit de an la reşedinţa Sandringham, situată în comitatul Norfolk din estul Angliei, alături de alţi membri ai familiei regale.

Din cauza situaţiei sanitare însă, suverana de 94 de ani şi soţul ei, în vârstă de 99 de ani şi cu o sănătate fragilă, au decis să rămână de această dată la Castelul Windsor, aflat la periferia Londrei.

"După ce au analizat toate sfaturile primite, regina şi ducele de Edinburgh au decis să petreacă în acest an Crăciunul în linişte la Windsor", a anunţat marţi un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham.

Pe durata primului val al pandemiei de coronavirus, suverana britanică şi soţul ei şi-au suspendat angajamentele publice şi s-au izolat în reşedinţa lor din Windsor. Apoi, cuplul regal s-a deplasat la Castelul Balmoral pe timpul verii, conform tradiţiei.

Cu peste 59.000 de decese şi peste 1,5 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus, Marea Britanie este ţara cel mai grav afectată din Europa de pandemia de COVID-19.

Prinţul Philip, care a împlinit vârsta de 99 de ani în luna iunie, are de câţiva ani o sănătate fragilă. În decembrie 2019, el a fost spitalizat timp de patru nopţi într-o clinică londoneză din cauza unor "probleme de sănătate preexistente" şi s-a alăturat reginei la reşedinţa Sandringham pe 24 decembrie.

În contextul în care Guvernul britanic a anunţat săptămâna trecută o relaxare a restricţiilor cu ocazia Crăciunului, autorizând ca cel mult trei familii să se reunească pentru cinci zile, din 23 până pe 27 decembrie, reprezentanţii Palatului Buckingham nu au precizat dacă şi ceilalţi membri ai familiei regale - în special copiii şi nepoţii suveranei - vor merge de Crăciun la Windsor.

Charles, fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, a prezentat în aprilie simptome de COVID-19, la fel ca şi fiul cel mare al prinţului de Wales, William, care ocupă locul al doilea în ordinea de succesiune la tron, potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel