Regina Elisabeta a II-a nu a participat la slujba de duminică şi continuă să se odihnească

Data publicării:
Regina Elisabeta, sursa DC NEWS
Descriere foto: Regina Elisabeta, sursa DC NEWS

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, care a fost spitalizată săptămâna trecută pentru a i se face analize medicale, nu a participat la slujba de duminică, cum obişnuieşte, şi a rămas să se odihnească, la recomandarea medicilor.

Suverana în vârstă de 95 de ani se odihneşte la castelul din Windsor, din afara Londrei, şi speră să participe la Summitul Climatic COP26, care va avea loc săptămâna viitoare la Glasgow (Scoţia).

Potrivit ziarului The Sun, este pentru prima oară când regina nu participă la slujbă de când s-a întors în urmă cu câteva săptămâni de la castelul din Balmoral, după terminarea vacanţei de vară.

Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a familiei regale, nu a oferit informaţii despre starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a.

Săptămâna trecut, regina a fost internată pentru o noapte la spitalul privat King Edward VII, din centrul Londrei, pentru efectuarea "unor analize preliminare", însă Casa Regală nu a specificat despre ce fel de analize este vorba.

Regina a fost nevoită să-şi anuleze săptămâna trecută o vizită privată în Irlanda de Nord la sfatul medicilor.

Potrivit mediilor britanice, Elisabeta a II-a realizează sarcini uşoare, precum citirea corespondenţei sau a unor documente oficiale.

Internarea pentru o noapte săptămâna trecută a fost prima după ce suverana britanică a fost spitalizată, în 2013, în aceeaşi clinică, din cauza unei gastroenterite, relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel