Regina Elisabeta a II-a a primit un trandafir numit după regretatul ei soţ, prinţul Philip

Data publicării:
Sursa foto: The Royal Family, facebook
Descriere foto: Sursa foto: The Royal Family, facebook

Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a fost dăruit un trandafir numit după regretatul ei soţ, prinţul Philip, pentru a marca 100 de ani de la naşterea celui care i-a fost alături timp de peste şapte decenii, a anunţat joi Palatul Buckingham.

Philip, duce de Edinburgh, care a murit la data de 9 aprilie, a fost căsătorit cu regina Elisabeta a II-a timp de 74 de ani şi i-a fost alături pe tot parcursul domniei sale de 69 de ani. El s-a stins din viaţă cu doar două luni înainte de a împlini, la 10 iunie, vârsta de 100 de ani.

Palatul Buckingham a afirmat că săptămâna trecută reginei Elisabeta i-a fost prezentat trandafirul ''Ducele de Edinburgh'' - o floare roz în memoria regretatului ei soţ, prinţul Philip.

Trandafirul a fost plantat în grădina Castelului Windsor, la vest de Londra, unde cei doi şi-au petrecut cea mai mare parte a timpului după izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi unde ducele de Edinburgh s-a stins din viaţă.

"A fost o încântare să-i dăruiesc Majestăţii sale Regina... trandafirul 'Ducele de Edinburgh' pentru a marca ceea ce ar fi fost aniversarea a 100 de ani (a prinţului Philip) şi pentru a-i aminti de viaţa lui remarcabilă", a declarat Keith Weed, preşedintele Societăţii Regale de Horticultură.

O redevenţă din vânzarea fiecărui trandafir va merge către Duke of Edinburgh Award Living Legacy Fund, care sprijină o schemă pentru tineri, înfiinţată de prinţul Philip şi care îşi desfăşoară în prezent activitatea în peste 130 de ţări, relatează Agerpres.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel