Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat la primul angajament public după lockdown-ul din 2021

Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Foto Instagram/theroyalfamily
Descriere foto: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Foto Instagram/theroyalfamily

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat miercuri la primul ei angajament public organizat în format fizic de anul acesta, la două zile după ce lockdown-ul strict din Regatul Unit a fost relaxat.

Suverana britanică, în vârstă de 94 de ani, care a continuat să-şi îndeplinească îndatoririle oficiale prin videoconferinţe după lockdown-ul impus la începutul anului, a vizitat monumentul dedicat forţelor aeriene din Runnymede cu prilejul centenarului Forţelor Regale Aeriene Australiene.

Runnymede se află în apropierea Castelului Windsor, la vest de Londra, unde regina locuieşte împreună cu soţul ei, prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, spitalizat recent timp de patru săptămâni pentru tratarea unei infecţii şi pentru o intervenţie chirurgicală ce a vizat tratarea unei afecţiuni cardiace.

''A trecut mult timp de când am fost aici'', a spus regina Elisabeta a II-a, care este totodată şi suverana Australiei, atunci când a sosit la monument.

Precedentul angajament public la care a participat regina a avut loc în decembrie, la Windsor, prilej cu care le-a mulţumit voluntarilor locali şi lucrătorilor din sectoarele esenţiale. Suverana britanică a părăsit rareori castelul de la debutul pandemiei, în martie anul trecut, notează Agerpres.

La începutul acestei luni, familia regală a Marii Britanii a fost vizată de cea mai mare criză din ultimele decenii, declanşată de interviul acordat de prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey, prilej cu care nepotul suveranei şi-a criticat rudele pentru nereuşita de a contracara, în viziunea lui, un tratament abuziv din partea presei la adresa soţiei sale.

Meghan a spus, în cadrul interviului, că un membru al familiei regale a făcut un comentariu rasist atunci când a întrebat-o cât de închisă la culoare ar putea fi pielea lui Archie, fiul cuplului, după naşterea acestuia.

Regina Elisabeta a II-a a precizat într-un comunicat că familia regală este întristată de ''experienţele dificile'' prin care au trecut Harry şi Meghan, promiţând că temerile acestora vor fi abordate cu seriozitate în cadru privat de către familie, adăugând totodată că ''unele amintiri ar putea varia''.

În timp ce interviul acordat de Harry şi Meghan continuă să facă valuri în mass-media, ceilalţi membri ai familiei regale au continuat să-şi îndeplinească îndatoririle oficiale



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel