Regina Consoartă Camilla, boala chinuitoare cu care se luptă. Mama și bunica ei au murit din cauza asta: Uite, dacă nu aveți grijă, asta vi se va întâmpla. Și-a pierdut dorința de a trăi

Regina Consoartă Camilla - Foto: Instagram @clarencehouse
Descriere foto: Regina Consoartă Camilla - Foto: Instagram @clarencehouse

Cu ce boală se luptă Camilla, Regina Consoartă a Marii Britanii, soția Regelui Charles al III-lea. Dezvăluirile făcute de ea sunt dureroase.

În ultimele zile, Familia Regală britanică a fost în centrul atenției, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, iar toate privirile s-au mutat pe noul Rege, Charles al III-lea și pe Regina Consoartă, Camilla.

Informațiile și zvonurile despre problemele de sănătate ale celor doi s-au intensificat în ultimele zile. Primele analize s-au făcut asupra Regelui Charles, care a tot stârnit îngrijorări în ultima vreme din cauza degetelor sale umflate. 

Deși nu s-a scris prea des despre ea, se pare că și Camilla, Regină Consoartă a Regatului Unit ar avea ceva probleme de sănătate. 

Camilla i-a stat aproape Regelui Charles în fiecare moment din această perioadă, iar noul monarh a lăsat să se înțeleagă că se bazează pe sprijinul și sfaturile ei în timp ce își asumă noul rol.

"Mă bazez pe ajutorul iubitor al scumpei mele soții, Camilla", a spus regele în timpul primului său discurs către națiune, la o zi după moartea reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie.

Ei bine, problemele de sănătate în familia Camillei nu sunt de neglijat și se pare că are un istoric genetic destul de dur. 

De ce boală ar putea suferi Camilla, Regina Consoartă. Mama și bunica ei au murit din cauza acestei boli

Regina Consoartă Camilla și-a pierdut propria mamă, Rosalind Shand, în 1994, la vârsta de 72 de ani, după ce a suferit de osteoporoză.

Osteoporoza este o boală care slăbește oasele până la punctul în care acestea se rup atât de ușor încât chiar și tusea sau ciocnirea de ceva poate provoca o fractură, potrivit National Institutes of Health.

Osteoporoza poate apărea la persoane de orice vârstă, dar este mai frecventă la adulții în vârstă, în special la femei.

Persoanele cu osteoporoză prezintă un risc ridicat de fracturi, sau de rupere a oaselor, în timp ce fac activități de rutină, cum ar fi statul în picioare sau mersul pe jos. Cele mai frecvent afectate oase sunt coastele, șoldurile și oasele de la încheieturi și coloana vertebrală

În plus, și bunica maternă a noii Regine, a suferit tot din cauza acestei afecțiuni.

Camilla Parker Bowles are 75 de ani și își amintește des cum și-a văzut mama "murind încet, în agonie", dezvăluind de fiecare dacă că vina a fost în totalitate a osteoporozei.

"A pierdut aproximativ 20 de centimetri în înălțime și a devenit atât de aplecată încât nu mai putea digera corect mâncarea, lăsând-o fără niciun fel de apetit. În ultimii ani, nu putea să respire fără oxigen... Cred că calitatea vieții ei a devenit atât de sumbră, iar suferința ei atât de insuportabilă, încât a renunțat pur și simplu la luptă și și-a pierdut dorința de a trăi", a scris Camilla, pe atunci ducesă de Cornwall, într-un articol din 2011.

Într-un interviu pentru BBC anul trecut, Regina consoartă Camilla și-a amintit că mama ei uneori "țipa la propriu de durere" atunci când se mișca sau când cineva o atingea.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 23 sep 2022, 09:05 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience