Regele Charles al III-lea, mesaj emoționant după ce a fost diagnosticat cu cancer

Data publicării:
Prinţul Charles, foto Agerpres
Descriere foto: Prinţul Charles, foto Agerpres

Regele Charles al III-lea a adresat sâmbătă „cele mai sincere mulţumiri” persoanelor care i-au transmis mesaje de susţinere, în primul său comunicat de presă după diagnosticul de cancer primit, transmite AFP.

„Aş dori să îmi exprim cele mai sincere mulţumiri pentru numeroasele mesaje de sprijin şi urări de bine pe care le-am primit în ultimele zile”, a scris Charles al III-lea.

„După cum ştiu toţi cei afectaţi de un cancer, gânduri binevoitoare ca acestea oferă cel mai mare confort şi cea mai mare încurajare”, a adăugat suveranul în vârstă de 75 de ani.

Comunicatul de presă a fost publicat pe site-ul familiei regale britanice şi pe contul X.

„Este, de asemenea, încurajator să aflu cum împărtăşirea diagnosticului meu a contribuit la creşterea gradului de conştientizare şi la punerea în evidenţă a activităţii tuturor organizaţiilor care sprijină pacienţii cu cancer şi familiile acestora, în Marea Britanie şi în restul lumii”.

„Admiraţia mea din totdeauna pentru grija şi dăruirea lor neobosite este cu atât mai mare cu cât o experimentez personal”, se adaugă în mesajul semnat „Charles R.”

La mai puţin de 18 luni de la urcarea pe tron, regele Charles al III-lea a început luni tratamentul pentru o formă de cancer care nu a fost precizată. Se ştie doar că boala a fost depistată în timpul unei operaţii recente de hipertrofie benignă de prostată, dar că nu este vorba de cancer de prostată, notează Agerpres.

Deşi va continua să îşi îndeplinească o parte din funcţiile administrative, monarhul britanic va lipsi din viaţa publică pe o perioadă nedeterminată.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel