Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Anunțul făcut de Palatul Buckingham

Data actualizării: | Data publicării:
Regele Charles al III-lea, captură video YouTube
Descriere foto: Regele Charles al III-lea, captură video YouTube

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, anunță Palatul Buckingham.

Palatul Buckingham a anunțat că nu este vorba de cancer de prostată, dar că boala a fost descoperită în timpul tratamentului său recent pentru o prostată mărită.

Tipul de cancer de care suferă monarhul britanic nu a fost dezvăluit, dar potrivit unui comunicat al Palatului, Regele Charles a început luni „tratamentele regulate”.

Palatul Buckingham spune că regele „rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”.

Regele urmează să-și amâne toate angajamentele și este de așteptat ca membrii de rang înalt ai Casei Regale să preia o parte dintre îndatoriri.

Nu au fost dezvăluite alte informații despre boală sau despre stadiul acesteia.

Deși își va întrerupe evenimentele publice, Charles al III-lea își va continua rolul constituțional de șef de stat.

El a fost văzut duminică la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulțimea.

Regele Charles al III-lea a fost supus unei intervenții la prostată la un spital privat din Londra în urmă cu mai bine de o săptămână.

Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostată, cu scopul de a încuraja mai mulți bărbați să își facă controale la prostată, a declarat atunci Palatul.

Se spune că a fost încântat de faptul că a crescut gradul de conștientizare cu privire la această problemă, site-ul NHS raportând o creștere a numărului de probleme legate de afecțiunile prostatei.

Pentru multe tipuri de cancer, șansa de a le face crește odată cu vârsta. Cifrele din Marea Britanie sugerează că, în medie, în fiecare an, mai mult de o treime (36%) din cazurile noi de cancer au fost la persoane cu vârsta de 75 de ani și peste, scrie BBC.

Comunicatul Palatului Buckingham

„În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă de cancer.

Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice. În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale, ca de obicei.

Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai curând posibil.

Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer”, a transmis, într-un comunicat, Palatul Buckingham.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel