Recunoașteți personajul. Indiciu: Este o mare actriță din România

Data publicării:

Femeia din imagine este foarte îndrăgită de publicul larg, pentru diversele roluri pe care le-a jucat de-a lungul timpului.

Femeia din imagine s-a născut la data de 1 mai 1962, la București.

Aceasta a fost măritată de două ori: prima dată cu actorul Claudiu Istudor, iar a doua oară cu medicul Dumitru Băltățeanu. Acum, ea se poate mândri cu trei copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria și Ana Isadora.

Ea studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar debutul în această lume și l-a făcut încă din 1983. A jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. S-a urcat apoi scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care a intrat în trupa de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”.

Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard au fost unele dintre rolurile cele mai notabile ale actriței.

Numele celebrei actrițe înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personaj pe care aceasta l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos. Acesta a reprezentat și unul dintre criteriile după care regizorul filmului a făcut această alegere.

Actrița și-a câștigat faima prin filmul Balanța, realizat de Lucian Pintilie, câștigând, de asemenea, și notorietatea internațională, aceasta fiind astfel declarată "Steaua de mâine", obținând totodată și prestigioasa distincție a Academiei Europene de Film - Premiul Felix. 

Femeia a jucat și în mai multe seriale de televiziune românești, printre care: Aniela, Iubire și Onoare, Las Fierbinți, Fructul oprit și Sacrificiul.

Ce spune actrița despre copilăria ei

"Părinții au încercat să mă protejeze să nu văd, să nu realizez cât de greu le era. Acum, privind în urmă, descoperind documentele. Asta era preocuparea principală a părinților mei, să nu înțeleg, să nu simt, să nu duc povara pe care o duceau ei. Copilăria mea a fost jalonată de o groază de ”Nu”. Aia, nu, aia, nu. Nu de puține ori părinții mei mă auzeau spunând, nu, eu nu am să fac. De ar trece mai repede copilăria asta cu ”nu asta”, ”nu asta”. O să fiu mare și o să fac cum vreau.

Lucrurile se schimbă când ești adult, când ai responsabilități, când ai grijă să nu simtă copii tăi sau familia ta durerile greutățile, starea de confuzie. Și trăim vremuri când starea de confuzie are o pondere foarte mare. Cel puțin așa o resimt eu. Privind în urmă, reevaluând lucrurile, toate jaloanele acestor Nu-uri poate că au cristalizat personalitatea mea, devenirea mea ca om. Sunt recunoscătoare, le mulțumesc părinților. Îi privesc cu nostalgie, cu umor. Mai las nasul jos mustăcind. De exemplu, nu aveam voie înghețată.",a povestit Maia Morgenstern la ”Interviurile lui Vitalie”, emisiune difuzată online.

După cum probabil ați ghicit, în imagini este chiar Maia Morgenstern!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel