Recunoaște personajul. Este unul dintre "monștrii sacri" ai cinematografiei românești

Data publicării:

Copilul din imagine se numără printre cei mai mari actori din România. 

Copilul din imagine s-a născut la Cluj pe data de 27 ianuarie, fiind un vărsător veritabil adică norocos, ingenios, idealist și foarte atragător. Pentru femei, așa cum recunoaște și el, a fost "actorul care întotdeauna a reprezentat un justițiar, pistolar, macho" fiind un sex simbol bărbătesc. Pentru regizori era "actorul care putea să joace orice". La începutul carierei sale era considerat un "june prim" sau un "Făt-Frumos" al cinematografiei autohtone și a jucat în foarte multe filme romanești. 

Rolul prin care s-a evidențiat a fost Margelatul, acest personaj fiind poate cel mai îndrăgit personaj din cinematografia românească.

Cu toate astea, copilul din imagine nu și-a dorit dintotdeauna să devină actor.Până să ajungă la meseria pe care o practică în ziua de astăzi, acesta a avut multe alte opțiuni. De fiecare dată era convins că acela trebuie să fie drumul său, însă imediat apărea un factor care să-l convingă că alegerea nu este prea reușită. Ușor, ușor, după multe idei și alternative, acesta a ajuns și la cariera de artist, care a rămas însă definitivă.

“Când eram mic, mic de tot, doream să mă fac birjar pentru că adoram caii. Mai târziu, am vrut să mă fac șofer, dar într-o zi l-am văzut pe unul murdar din creștet până în tălpi ieșind de sub o mașină, așa că am zis că mai bine ar fi să fiu cofetar. Gândeam că și acolo te mai „murdărești”, dar te lingi pe degete și gata savarina, joffra, sau cremșnitul. Dar când mi s-a spus că pot să mor de diabet, m-am hotărât categoric să mă fac doctor. De oameni. Într-o zi însă, l-au adus pe unul care căzuse ori de pe cal, ori îl călcase o mașină, ori îl bătuse un cofetar, că era tot numai sânge. Mi s-a făcut rău, așa că gata şi cu doctorul de oameni!

Într-o zi l-am luat pe Lupi, câinele cartierului, pe care îl mușcase o cățea de picior. L-am pansat, l-am îngrijit, l-am alintat și am hotărât fără drept de apel: veterinar, asta o să fiu. Dar o poezie, o singură poezie, că aici am vrut să ajung, mi-a schimbat destinul. ACTOR. Ce frumos sună acest cuvânt! Sau ARTIST. Sună și mai frumos”, a declarat Florin Piersic, potrivit okmagazine.

Ei bine, în imagine este nimeni altul decât Florin Piersic!

 

Mama sa l-a susținut în cariera de actor

Florin Piersic nu a fost singur în această călătorie. Mama sa l-a susținut la orice pas și l-a încurajat să ofere o șansă carierei de actor. Actorul povestește cum femeia a fost cea care l-a ajutat atât financiar, cât și psihic și l-a îndrumat să meargă să dea examenul de admitere la actorie. 

“Ea, mama, a fost prima mea regizoare. Da!  Într-o zi, mi-a spus: „Florinel” (eu pentru ea şi la 50 de ani tot Florinel rămăsesem) „dacă profesorul Scurtu, vrea o poezie românească frumoasă, ca s-o spui la serbarea de sfârșit de an, uite, ți-am găsit eu una, «Nebuna» de George Coșbuc. Învăț-o!”

Și tot mama, cu acel bun-simț pe care ar fi prea minunat să-l aibă toți oamenii, îmi alege, mă ascultă, mă suie pe tren, îmi dă actele, îmi dă bani de cămin, îmi pune hrană rece și mă trimite la examenul de actorie, la București”, povestește Piersic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel