Irina Margareta Nistor, recomandări de filme de ziua femeii: Preferatul meu este...

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Irina Margareta Nistor, facebook
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Irina Margareta Nistor, facebook

Irina Margareta Nistor a recomandat, în exclusivitate pentru Spectacola, câteva titluri de filme, despre femei și pentru femei. 

Critic de film, Irina Margareta Nistor, a spus care sunt cele mai importante filme, pe care trebuie să le privim de 8 Martie. Acestea pun în evidență femeia, în toate ipostazele ei.

"My fair Lady""

"Preferatul meu, de departe, este "My fair Lady", pentru că sunt și flori și o poveste cu un profesor de limbi străine și este și schimbarea de destin a unei femei.", a spus Irina Margareta Nistor, pentru Spectacola. 

Concret, filmul ne face cunoștință cu Eliza Doolittle, o tânără care își câștigă existența vânzând flori, pe stradă. În acest fel, îi atrage atenția profesorului de fonetică, Henry Higgins, care o convinge pe fată că îi poate schimba complet accentul. De aici urmează o poveste controversată între cei doi.

"Totul despre Eva"

"După care, cred că pentru femei este "Totul despre Eva", pentru că este o poveste absolut senzațională și te și învață cum să te ferești de femei și cum să faci carieră, și să știi că întotdeauna va exista cineva care să te invidieze.", a continuat Margareta Nistor.

Totul despre Eva spune povestea Evei Harrington, care decide să se integreze în viața celebrei actrițe Margo Channing, imediat după ce își întâlnește idolul în culise. Copleșită de atenția acordată și de admirația pe care i-o poartă, Margo prinde încredere în Eva și chiar încearcă să o ajute în cariera ei, ca actriță. Urmează o lungă poveste, în care fata ajunge peste noapte celebră și o acaparează complet pe cea care a învățat-o.

"Radioactive"

"Alt film este despre Marie Curie, pentru că ea a însemnat enorm, din toate punctele de vedere.", a mai spus criticul de film.

"Radioactive" ne spune povestea incredibilă a lui Marie Curie și a muncii sale în domeniul radioactivității, pentru care a câștigat Premiului Nobel.

"Casablanca"

"Casablanca, pentru că e gata să renunțe la tot ca să-și salveze nu numai iubirea, ci ca să-și salveze inclusiv o cauză, care cred că-i mai importantă ca niciodată.", a încheiat Irina Margareta Nistor.

Casablanca este un film american de dragoste din 1942. Acțiunea se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar firul narativ se concentrează asupra unui om, împărțit între dragoste și virtute. El trebuie să aleagă între dragostea sa pentru o femeie și ajutarea ei și a soțului ei, lider al Rezistenței cehe, să scape din orașul Casablanca, care făcea parte din Marocul, controlat de Regimul de la Vichy, pentru a-și continua lupta împotriva naziștilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel