Reacțiile vedetelor după violențele din 6 ianuarie. Chris Evans: „Gândește-te ce masacru era dacă nu ar fi fost albi”

Data actualizării: | Data publicării:
Chris Evan și Sarah Jessica Parker, foto Instagram
Descriere foto: Chris Evan și Sarah Jessica Parker, foto Instagram

Mai multe vedete au reacționat pe rețelele de socializare, după ce susținătorii președintelui Donald Trump au luat cu asalt  citadela democrației americane, pentru a protesta împotriva pierderii alegerilor în fața lui Joe Biden.

Violențele din 6 ianuarie, din Washington, au dus la peste 50 de arestări.

Pe fondul evenimentelor de miercuri, autoritățile au pierdut controlul, în timp ce protestatarii au intrat în clădirea Capitolului, vandalizând tot ce au prins în cale. Patru oameni au murit în haos.

Chris Evan, actorul care l-a interpretat pe Căpitanul America, a scris pe rețelelle de socializare: „Sunt fără cuvinte. Gândește-te doar la ce masacru era dacă nu  ar fi fost albi. Atât de mulți oameni au activat acest lucru”. 


Alături de Chris, multe alte celebrități au pus la îndoială eficacitatea autorităților, afirmând că scenariul ar fi fost altul dacă vandalii ar fi fost de culoare. 

 

 

La rândul ei, cântăreaţa Selena Gomez a dat vina pe reţelele de socializare pentru că au permis ca minciunile şi mesajele incendiare ale lui Trump să fie difuzate la scară largă, notează EFE. ''Ceea ce se întâmplă azi (miercuri seara - n.r.) este o consecinţă a faptului că li s-a permis oamenilor cu ură în inimă să folosească platforme care ar trebui să unească oamenii şi care ar trebui să permită oamenilor să clădească comunităţi'', a declarat ea. ''Facebook, Instagram, Twitter, Google, Mark Zuckerberg, Sheryl Sandberg, Jack Dorsey, Sundar Pichai, Susan Wojcicki: toţi aţi dezamăgit astăzi poporul american şi sper să rezolvaţi lucrurile în viitor'', a adăugat artista.

 

 

Realizatorul Ava DuVernay a distribuit un clip din evenimentele zilei, la care a adăugat: „Limbajul supremației albe este un limbaj de lașitate deghizat în dominație”.


Mai multe vedete au cerut politicienilor să invoce cel de-al 25-lea amendament - care prevede că vicepreședintele să preia controlul în cazul în care comandantul-șef este „incapabil să îndeplinească puterile și atribuțiile funcției sale” - și să pună capăt mandatului lui Trump. 

 

Și alte celebrități au cerut punerea sub acuzare și înlăturarea lui Trump, al cărui cont Twitter a fost suspendat într-o mișcare fără precedent, pe fondul unei serii de tweet-uri.

Sarah Jessica Parker a scris pe Twitter: „Inimaginabil. Ruşinos. Şocant. Dar nu e o surpriză”

 


La rândul ei, cântăreaţa Pink s-a declarat ruşinată de ceea ce s-a întâmplat la Washington, în calitate de ''cetăţean al SUA, fiică şi soră a unor veterani''. ''Ipocrizie, dezonoare, ruşine'', a sintetizat ea.

''Sprijiniţi transferul paşnic de putere! Asta înseamnă să fii patriot!'', a declarat şi actorul Ashton Kutcher.

Totodată, regizorul James Mangold a cerut Hollywoodului să boicoteze postul de televiziune Fox News, pe care l-a acuzat că a promovat o spirală a ''rasismului, sexismului, minciunilor virulente şi a făcut rău'' ţării. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel