Reacția BOR, după ce s-a stabilit că preotul din Suceava este nevinovat de moartea bebelușului după botez: „S-au grăbit să-l răstignească public”

Data publicării:
Biserica. Foto Unsplash/ Autor Olga Kononenko
Descriere foto: Biserica. Foto Unsplash/ Autor Olga Kononenko

Medicii legiști din Suceava au stabilit că decesul bebelușului survenit în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică.

Medicii legiști au stabilit cauza morții bebeluşului din Suceava, care a ajuns în stare gravă la spital după botez. Aceștia au constatat că nefericitul eveniment nu are legătură cu procedura din biserică și că acesta s-a stins din viață din cauza unei pneumonii, ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii. 


„Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul respectiv înainte de pronunțarea rezultatelor oricărei anchete și au cerut, neștiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui să ofere acum o reacție. O reacție a bunului-simț”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 


Aceste concluzii sunt favorabile preotului Alexandru Mazarache, iar familia a anunțat că va contesta raportul medico-legal. Ba mai mult, au de gând să facă plângere penală împotriva celor două cadre medicale care îl semnează.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel