Răzvan Raț, PRINS în războiul din Ucraina: Sunt foarte fericit că am ajuns acasă

Data publicării:
Sursa foto: Răzvan Raț, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Răzvan Raț, instagram

Fostul fotbalist român, Răzvan Raț, se afla în Ucraina, în momentul izbucnirii războiului.

Invitat în cadrul emisiunii "La Măruță", de pe Pro TV, Răzvan Raț a vorbit despre clipele de coșmar prin care a trecut, în momentul în care au început bombardamentele în Ucraina. Fostul fotbalist român și-a obținut cele mai mari performanțe la  formațiunea Șahtior Donețk, din Ucraina, unde și-a petrecut ultimii 10 ani.

„Am mulți foști colegi pe care trebuie să-i ajut, sunt aproape să intre în România, prieteni din fotbal. Azi o să treacă granița portarul lui Dinamo Kiev, cu soția și copilul, și vor sta la mine acasă”, a declarat acesta la emisiunea lui Măruță, difuzată pe Pro TV.

Fotbalistul a stat 14 ore în vamă

Răzvan Raț a dezvăluit faptul că cei de la vamă nu erau deloc organizați, iar timpul de așteptare a fost enorm.

“A fost foarte dificil, deoarece lumea a intrat în panică și au existat două accidente pe drum. A trebuit să o luăm la pas în jur de 8 km, pentru că nu mai era nicio șansă să mergi cu mașina. Am ajuns la vamă și erau în jur de 3000-4000 de persoane deja care voiau să părăsească țara. În două ore am făcut doar doi pași, deoarece  pe partea stângă lăsau foarte mult să treacă femeile cu copiii mici si în partea dreaptă, unde stăteam noi, bărbații, copiii peste 10 ani. Cred că la un sfert de oră ne lăsau să trecem 5-10 persoane“, a adăugat Răzvan.

Ce se va întâmpla cu cariera fotbalistului

Tot în cadrul aceleiași emisiuni, fostul căpitan al echipei naționale, a declarat faptul că, cel mai probabil, va rezilia contractul, deși mai avea 12 meciuri de jucat din acest campionat.

“Chiar dacă o să se oprească, vă dați seama că nimeni nu mai e în siguranță. Nu poți să aduci o groază de lume la un meci, că nu știi ce se poate întâmpla în orice moment. Sunt foarte fericit că am ajuns acasă. Nu-mi vine să cred ce se poate întâmpla.”, a continunat fotbalistul.

Citește și: Sean Penn a fugit din calea războiului. Actorul a mers pe jos până la granița cu Polonia: „Ne-am abandonat mașina pe marginea drumului”

Madonna, mesaj tulburător: „Nu are dreptul să încerce să șteargă existența Ucrainei”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel