Răzvan Exarhu, în doliu. Tatăl său a murit. Marius Exarhu a fost actor la teatru de păpuși

Răzvan Exarhu și părinții săi, foto Facebook
Descriere foto: Răzvan Exarhu și părinții săi, foto Facebook

Veste tristă în lumea teatrului. Actorul Marius Exarhu, în vârstă de 84 de ani, s-a stins din viață.

„Ne-a părăsit actorul Marius Exarhu!

Marius Exarhu (18 Martie 1937 - 14 Noiembrie 2021) a fost actor, între 1955 - 1997 la Teatrul de Păpuși "Cărăbuș" din Brăila. Tot aici, a deținut poziția de director, între 1969 - 1971 și 1990 - 1993.
La Teatrul ''Maria Filotti'' a putut fi aplaudat în ultima perioadă, în spectacolele “Casa", regia Sânziana Stoican și în “La grande magia” , regia Radu Nichifor.
Dumnezeu să-l ierte!”, au scris reprezentanții teatrului pe Facebook. 

 

 

„Muzeul Brăilei „Carol I” a primit cu tristețe vestea încetării din viață a artistului păpușar Marius Exarhu, membru al Comunității Elene Brăila, prieten și colaborator al instituției noastre.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
***
EXARHU, Marius – n. 18.03.1937. Valoros artist păpuşar, a activat la Teatrul pentru Copii Brăila (1955 –1993 şi după aceea colaborator până în 1997). A fost director între anii 1969 – 1971 şi 1990-1993. Roluri de referinţă în: Elefănţelul curios 1970 (rolurile Leul şi Şarpele), Albă ca Zăpada 1956 (rolul Prinţul), Punguţa cu doi bani 1979 (rolul Cocoşul), Harap Alb 1977 (rolul principal), M-am jucat într-o zi 1987, Peştişorul de aur (rolul Moşul) 1984, Hänsel şi Gretel 1990 (rolul Vrăjitoarea). Asistent de regie la Chira Chiralina (regia Zoe Anghel Stanca) şi la Trei căsuţe şi trei drumuri (regia Florica Teodoru). A regizat: Băiatul şi vântul, Comoara de D. Vacariu, Artiştii pădurii de N. Ghernet, Albă ca Zăpada de M. Manoilescu, Cei trei purceluşi de E. Toth şi Vreau să fiu mare de Tifirov. Ref. Dumitru Anghel, La Teatrul de Păpuşi: “Băiatul şi vântul” de Nadia Trandafilova [regia Marius Exarhu] în Înainte, Brăila, Nr. 6771 (25 sept. 1966), pg. 2. [C.P.]”, a transmis și Muzeul Brăilei „Carol I”  pe rețelele de socializare.

 

 

În urmă cu câteva săptămâni, fiul său, cunoscutul om de radio Răzvan Exarhu, a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu marele actor, în care acesta arată slăbit.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by razvan exarhu (@razvanexarhu)


Cum îl descria Nicu Alifantis în urmă cu doi ani

În urmă cu doi ani, Nicu Alifantis își amintea cu nostalgie de vremurile în care a lucrat cu Marius Exarhu. 

 

Acum mi s-a făcut dor de un alt om de la „Cărăbuș” la care țin tare mult. Sigur, de astă dată e un altfel de dor, pentru că el, omul la care mă refer e la Brăila și aș putea oricând să dau o fugă să-l văd, dar viața asta a devenit o asemenea alergătură permanentă, obositoare, sâcâitoare, scârboasă de-a dreptu’, încât stai uneori și te-ntrebi ca prostu’, „bă, da eu de cine fug?”… În fine, nu l-am văzut demult pe Marius Exarhu, căci despre el e vorba. Tot actor, tot păpușar, tot talentat, plin de viață, pus mereu pe șotii, cu foarte mult umor și cu un glas superb. Mă declar fan, să fie clar! Numai un astfel de tată putea să facă un Răzvan Exarhu, zău!”, scria artistul pe blogul său în urmă cu doi ani. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 15 noi 2021, 19:10 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience