Război Rusia-Ucraina. Anca Serea: Mă rugam să nu se întâmple. 180 de km despart de prima bază militară bombardată

Data publicării:
Anca Serea, foto Instagram
Descriere foto: Anca Serea, foto Instagram

Anca Serea a reacționat, în mediul online, după ce, în această dimineață, Rusia a atacat Ucraina.

Război Rusia-Ucraina. Rudele Cristinei Șișcanu, prinse în conflict: Este cumplit! Nu vor să-și părăsească gospodăriile

”Bună dimineața! Deși, nu este bună deloc. Ne-am trezit cu vreo oră și ceva în urmă și stăm cu ochii ațintiți pe CNN. Ce se întâmplă, pe lângă faptul că este șocant și ne face să ne simțim mici și neputincioși, e foarte trist. Mi se pare că n-am energie să mă gândesc la nimic și să fac nimic astăzi. Astăzi e o zi foarte tristă și mă rugam să nu se întâmple. Este înspăimântător că nimeni nu poate să intervină”, a spus Anca Serea pe Instagram.

”Speram să nu fim nevoiți să trăim aceste zile. Doar 180 de km despart Sighetul Marmației de prima bază militară bombardată. Nici nu știu ce să zic, e trist ce se întâmplă. O rachetă rusească a ajuns la 150 km de Sighet. Doamne, iartă-ne că ne-am plâns ca proștii de tot felul de nimicuri. Și dă-ne pace. Atât. Și ne descurcăm noi de aici!”, a mai zis ea.

Război Rusia-Ucraina. Oana Roman: Aceasta este realitatea pe care o trăim. Suntem expuși la pericol

Vladimir Putin a anunţat, astăzi, o operaţiune militară în estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în estul Ucrainei. După anunţul lui Putin, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat introducerea legii marţiale în toate teritoriile ţării. 

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene "să depună armele" şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să "de-nazifice" Ucraina.

Liderii american, europeni, ai NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească "agresiunea militară" împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei. Presa internaţională a relatat despre focuri de arme în apropiere de principalul aeroport din Kiev şi explozii în mai multe locuri din Ucraina, între care şi Odesa, port la Marea Neagră. Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

Președintele României, Klaus Iohannis, condamnă în cei mai fermi termeni agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Această conduită, care urmează recunoașterii ilegale de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei, reprezintă o nouă încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional, în mod special a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, a inviolabilității frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea forței în relațiile internaționale.

Citește mai departe pe dcnews.ro>>Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel