Rapperul american Coolio, cunoscut pentru piesa "Gangsta’s Paradise", a murit, la vârsta de 59 de ani. Industria muzicală internațională este în doliu

Data actualizării: | Data publicării:

Este doliu în industria muzicală, după ce un celebru rapper s-a stins din viață.

Rapperul american Coolio, cunoscut în special pentru hitul său 'Gangsta's Paradise' din 1995, a murit la vârsta de 59 de ani, a informat miercuri managerul său, informează joi AFP.

Muzicianul câştigător al Premiului Grammy, pe numele real Artis Leon Ivey Jr, a încetat din viaţă la Los Angeles, a declarat Jarez Posey.

Îndrăgitul artist american se afla în vizită la un prieten. Pentru că întârzia să revină de la baie, prietenul s-a dus să verifice şi l-a găsit pe Coolio întins pe podea, inconştient, transmite dpa, care citează site-ul tabloid MZ.

Nu este clară cauza morţii lui Coolio, dar managerul său a declarat pentru TMZ că paramedicii cred că a fost vorba de un stop cardiac, notează Agerpres. 

 

Cariera muzicală a rapperului Coolio

De-a lungul unei cariere care s-a întins pe parcursul a patru decenii, artistul a înregistrat opt albume de studio și a câștigat un American Music Award și trei MTV Video Music Awards.

Printre celelalte hituri ale sale se numără Fantastic Voyage, Rollin' With My Homies, 1, 2, 3, 4 (Sumpin' New) și Too Hot.

Acesta a fost activ până la moartea sa - Coolio se afla în mijlocul unui turneu cu alte vedete ale anilor '90, printre care Vanilla Ice și Young MC, și au cântat în Texas cu doar câteva zile în urmă.

"Sunt îngrozit, tocmai am auzit că bunul meu prieten Coolio a murit", a scris Vanilla Ice pe Twitter.

Snoop Dogg a făcut referire la piesa de renume mondial a lui Coolio în propriul său omagiu, scriind: "Paradisul gangsterilor. R I P."

De asemenea, el a împărtășit o fotografie cu cei doi pozând pe platoul de filmare al videoclipului pentru Gangsta Walk, o piesă la care au colaborat în 2006.

"Aceasta este o veste tristă. Am fost martor direct la ascensiunea acestui om spre vârful industriei", a declarat un alt coleg de-al rapperului.

MC Hammer l-a descris pe Coolio ca fiind "unul dintre cei mai simpatici tipi pe care i-a cunoscut".

"Oameni buni. RIP Coolio", a scris el, împărtășind o fotografie alb-negru a rapperului, iar mai târziu a postat o a doua fotografie cu cei doi împreună, alături de Tupac și Snoop Dogg, notează bbc.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel