Rania, scrisoare despre Rodica Mitu, colega noastră de la DC News: Mi-a fost soră, prietenă, mamă. Ziua mea a fost înainte să adoarmă de tot. În ciuda stării ei, și-a amintit să-mi zică „la mulți ani”

Data publicării:
Sursa foto: DC NEWS
Descriere foto: Sursa foto: DC NEWS

Rodica Mitu, colega și prietena noastră de la DC News, a plecat pe 31 ianuarie 2023. Avea doar 32 de ani.

Cel mai mult își iubea mama și, cel puțin în aceeași măsură, verișoara: Rania, o puștoaică de 15 ani care s-a născut și a trăit în Italia până anul trecut când se mutase definitv în România, la un bloc distanță de Rodica Mitu.

Duminică, 19 februarie 2023, după 20 de zile de la plecarea ei, Rania a scris o scrisoare deschisă despre cea pe care a văzut-o mai mult decât pe o verișoară. Rodi, așa cum îi spunea ea, uneori i-a fost mamă, alteori soră, și mereu prietenă. Cea mai bună. Și chiar dacă le despărțeau 1.800 kilometri, sufletele lor erau aproape. Cum sunt și acum, la fel de aproape, chiar dacă nu se mai văd și nu se mai aud, iar distanța nu se măsoară în kilometri.

Vă invităm să citiți scrisoarea Raniei despre Rodi:

„Constanța, 19 februarie 2023


„Bună, Rodi,

..."


Așa începeau toate mesajele și scrisorile pentru verișoara mea, Rodica. Nu scriam „Dragă, Rodi", ci „Bună, Rodi", pentru că mi se părea mai „frumos" de scris și am continuat așa.


Când eram micuță, micuță, îi spuneam „Dee Dee" și, după câțiva ani, am început să o strig „Rodi" și împreună eram „Adorata și Agitata" (eu eram agitata și ea adorata, clar).

Rodi era verișoara mea, dar și sora mea, mama mea, dar și prietena mea cea mai bună. Era de toate. Era mâna mea dreaptă. Și eu la fel pentru ea. În ultimii trei ani, nu am venit deloc în România și de abia așteptam să vin aici să o văd.


20 august 2022: după trei ani, ne-am revăzut.


Amândouă eram foarte fericite pentru că, în sfârșit, puteam să punem în aplicare toate planurile la care ne gândisem. La vară trebuia să ne ducem în Grecia, în Turcia și în Italia. Trebuia să mergem în foarte multe locuri, dar, din păcate, nu s-a putut. Dar haideți să vă spun ceva despre ea.


Rodi era, în primul rând, o fată foarte frumoasă, era cea mai frumoasă fată din lume. Și deșteaptă, prea deșteaptă. Vorbesc serios. Apoi era ambițioasă, luptătoare, optimistă, curioasă... Pe scurt, era o fată foarte specială.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel