Raed Arafat: doar vaccinații împotriva COVID nu intră în carantină la revenirea în România

Data publicării:
Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Șeful DSU Raed Arafat vine cu o precizare legată de cine nu intră în carantină la revenirea din țară după ce reprezentanții ANAT au făcut declarații.

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut vineri, 30 iulie, declarații despre măsurile care se impun la intrarea în România a persoanelor care vin din țări în zona roșie. Acesta a subliniat că doar cei care sunt vaccinați împotriva COVID pot intra în țară și nu trebuie să stea în carantină.

Această subliniere vine ca urmare a afirmațiilor făcute public de către reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România a transmis că persoanele nevaccinate care prezintă un test PCR negativ nu intră în carantină, potrivit Antena 3.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi,  29 iulie, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Lista statelor cu risc epidemiologic va intra în vigoare din 1 august. Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână. 

Află care sunt principalele modificări survenite pe DCMedical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel