Raed Arafat: doar vaccinații împotriva COVID nu intră în carantină la revenirea în România

Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Șeful DSU Raed Arafat vine cu o precizare legată de cine nu intră în carantină la revenirea din țară după ce reprezentanții ANAT au făcut declarații.

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut vineri, 30 iulie, declarații despre măsurile care se impun la intrarea în România a persoanelor care vin din țări în zona roșie. Acesta a subliniat că doar cei care sunt vaccinați împotriva COVID pot intra în țară și nu trebuie să stea în carantină.

Această subliniere vine ca urmare a afirmațiilor făcute public de către reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România a transmis că persoanele nevaccinate care prezintă un test PCR negativ nu intră în carantină, potrivit Antena 3.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi,  29 iulie, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Lista statelor cu risc epidemiologic va intra în vigoare din 1 august. Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână. 

Află care sunt principalele modificări survenite pe DCMedical. 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 30 iul, 20:59 | Categorie: Social
Get it on App Store Get it on Google Play