Raed Arafat, bilanțul tragediei de la Matei Balș: Un pacient intubat în stare gravă, 4 persoane decedate, 49 de pacienți transferați

Data publicării:
Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat ultimul bilanț al tragediei care a avut loc vineri dimineață la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Raed Arafat a oferit ultimele informații despre starea pacienților care erau internați la Matei Balș în momentul izbucnirii incendiului. De asemenea, șeful DCU a descris și cum a fost gestionată tragedia.

 

"Au ajuns acolo 38 de ambulanțe pe linia SMURD, de diferite categorii, de multiple victime, de tip C, de tip B. 15 ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță. 24 de mașini de incedii, 4 autoscări, 2 mașini de descarcerare, un post medical avansat, un post de comandă de intervenție, pe lângă echipajele de poliție și jabdarmerie care au intervenit. 


Forțele au ajuns toate, evacuarea s-a făcut rapid. A fost creată o celulă de comadă, coordonată de Doctorul Opriță pe partea medicală și de Inspectorul-Șef de la ISU, pe toată intervenția.


Evacuarea a început la parter, la etajul 1, după care la etajul 2 și 3. Între timp a fost anunțat centrul de comandă care coordonează toată partea de COVID pe plan național. S-a solicitat identificarea de locuri pentru pacienți COVID. S-au identificat 280 de locuri în București și în zonele limitrofe.

49 de pacienți au fost transferați către alte spitale. Din păcate avem patru decedați. Mai avem un pacient care a necesitat să fie intubat și ventilat. Aici poate fi o combinație între cauza de bază a bolii COVID și expunerea la fum", a declarat Raed Arafat la Antena 3. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel