Raed Arafat, avertisment pentru colindători: „Este un risc mare”

Data publicării:
Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Nici colindatul nu mai e ce a fost. Șeful DSU atrage atenția asupra pericolelor la care se expun colindătorii. 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, atrage atenția asupra riscurilor la care se expun colindătorii, în perioada pandemiei. Acesta sugerează ca urările să aibă luat doar la exterior, iar colindătorii să poarte mască și să păstreze distanța  fizică, pentru a limita infectarea cu noul coronavirus. 

 

„Dacă prin colindat înțelegem că cineva cântă afară este în regulă, dar dacă colindatul înseamnă să intri într-o încăpere să discuți, să bei un pahar de ceva, după care să pleci la următoarea casă, la următorii prieteni și să faci asta toată ziua este un risc mare ca tu să te infectezi sau tu să-i infectezi pe ceilalți”, a declarat șeful DSU la Medika TV.


Cât despre zolene aflate deja în carantină, Raed Arafat spune că este posibil să existe anumite restricții în privința  obiceiului colindatului

În zonele carantinate este posibil să fie limitări serioase în privința colindatului. Pentru că acolo nu scrie motivul colindatului pe acea declarație. În zonele unde mișcarea este liberă există totuși riscuri”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel