Raed Arafat anunță noi restricții în Capitală, dacă rata de infectare sare de 7,5

Data publicării:
Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Raed Arafat anunță că în București ar putea fi adoptate noi restricții în cazul în care rata de infectare trece de 7,5 la mia de locuitori.

Șeful DSU spune că în cazul în care incidența infectărilor sare de 7.5 în București, magazinele se vor închide la ora 18:00, nu doar în weekend, ci toată săptămâna, iar circulaţia ar fi restricţionată după ora 20:00 în fiecare zi, potrivita Antena 3. 


Ministerul Sănătății estimează că vom avea o creștere a infectărilor în Capitală. 


„Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere. De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Raed Arafat explică decizia închiderii magazinelor la ora 18:00 la o rată de peste 7,5 la mie.

„Au fost discuții (în ședința conducerii PNL - n.r.). (...) La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca oamenii să poată ajunge acasă”, a declarat Raed Arafat.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel