Radu Vâlcan și Adela Popescu, mărturisiri fără perdea despre viața amoroasă: “De când am devenit părinți, profităm de orice moment liber”

Data publicării:
Adela Popescu și Radu Vâlcan
Descriere foto: Adela Popescu și Radu Vâlcan

Adela Popescu și Radu Vâlcan sunt unul dintre cuplurile care parcă vor să demonstreze că iubirea și fericirea nu sunt niște țeluri greu de atins. Tineri, frumoși si plin de viață, cei doi reușesc cu succes să se împartă între viața publică, cea de îndrăgostiți și, mai ales, cea de  părinți. Deschiși și lipsiți de inhibiții,  cei doi au vorbit despre secretele relației lor.

Cei doi au vorbit fără perdea, printre altele, și despre faptul că nu a fost mereu doar lapte și miere în relația lor, având parte și de momente mai grele și, că poate, ar fi trebuit să recurgă la psihoterapie:

“ În ultimii doi ani au fost momente când ar fi trebuit. Poate ne-ar fi ajutat să ajungem, mai repede, în punctul în care am ajuns până la urmă, dar mult mai șifonați,” a mărturisit Adela, pentru cei de la paginadepsihologie.ro.

Eu nu știu dacă am simțit monotonia în cuplu

Dar felul lor jovial și înțelept i-a ajutat să depășească acele momente și de aceea, în cuplul lor nu prea mai poate fi vorba despre monotonie.

“Nu aș fi crezut că asta e posibil când ai trei copii. Și nu crezi asta pentru că, de fapt, atenția ta nu mai este îndreptată către relația de cuplu, ci către copii. Însă, dacă ai răgaz să privești, poți să ai surprize. Eu nu știu dacă am simțit monotonia în cuplu, cât oboseala în cuplu. Efectiv, nu mai aveam putere să oferim bucăți din noi și celuilalt. Însă, am început să fructificăm mai bine prima parte a zilei, atunci când doi dintre copii sunt la școală și la grădiniță. Ne bem cafeaua împreună, ieșim la prânz, la un masaj de cuplu”, a spus Adela.

“Nu există monotonie în cuplul nostru, pentru că avem mereu parte de libertate, comunicare, surprize, activități comune, momentele noastre, sexuale și nu numai. Zicea Sigmund Freud: „Noi nu ne întâlnim întâmplător, întâlnim doar acele persoane pe care deja le cunoaștem în subconștientul nostru“, a ținut Radu să completeze.

Și cum cei doi par să fie deținătorii secretului fericirii, bineînțeles că au o rețetă și pentru atunci când sunt supărați:

“Procesul acesta de împăcare s-a schimbat mult, în ani. Dacă, la început, ne certam și nu mai vorbeam și o săptămână, acum intrăm mai greu în starea de îmbufnare. Dacă, totuși, se întâmplă, ne trece repede cu o ciupitură, un „îți dau o cafea în oraș?“. Din poziția asta ne e mai ușor să comunicăm ce ne-a deranjat”, a mărturisit Adela, conform aceleiași surse. “Eu sunt cea nonconflictuală dintre noi și cred că și cea mai empatică. Așa că nu rănesc, niciodată, cu voie. Dacă, totuși, se întâmplă, prima etapă e să încerc să îl conving că „tu m-ai determinat să spun asta“ apoi, efectiv îmi cer scuze. Uneori, cu jumate de gură, alteori, cu credință. Radu își cere scuze mai des și mai ușor. Bine, asta și pentru că el greșește mai des și cu mai multă ușurință,” a continuat aceasta.

Defecte sau calități

Astfel, experiența anilor petrecuți împreună, i-a ajutat pe cei doi să învețe să își accepte defectele cu mai multă ușurință și să le transforme în calități.

“Efectiv, nu doream să fac cum mă ruga el. Era o chestie de principiu. Era ceva legat de un obicei al meu. După, am înțeles că nu e mare lucru să schimb ce mă ruga. Chiar nu era mare lucru. Și că, realmente, dacă pentru el e atât de important, merită. În altă ordine de idei, nimic nu ne enervează la celălalt atât de tare, cât să nu găsim soluții. Aș schimba multe la el, dar niciodată nu l-aș schimba pe el cu altul,” s-a confesat frumoasa prezentatoare. Și parcă vrând să întărească cele spuse de soția sa, Radu a venit și el în completare: “ Ai zis bine, defectele sau imperfecțiunile. Nu am să expun aici imperfecțiunile Adelei. Dar armonia ei este infinită, este o oază de tot. Am învățat cum este să fii ca ea, ea a învățat de la mine cum să… abia aștept varianta ei.”

Sentimentul că pentru el eu sunt cea mai importantă, chiar și înaintea copiilor, e cel mai romantic mod de a trăi alături de cineva

Cei doi și au creat un obicei de aș spune frecvent te iubesc și de aș face unul celuilalt gesturi romantice, cu orice ocazie Adela mărturisind că unul dintre cele mai romantice gesturi, făcute de Radu a fost când a venit acasă din Thailanda, doar pentru....trei zile. Asta a făcut-o să se simtă importantă.

“Sentimentul că pentru el eu sunt cea mai importantă, chiar și înaintea copiilor, e cel mai romantic mod de a trăi alături de cineva,” a spus ea.

Și cum o căsnicie de succes are o viață sexuală de succes, cei doi nu s-au sfiit să vorbească despre asta, Radu spunând că:

“Trebuie să fii nebun să mai faci diferența dintre dragoste și sex, în condiția noastră. Dar eu nu sunt nebun,” a spus el în timp ce Adela a adăugat amuzată: ” Sex în timpul nopții. Și sex, și dragoste, depinde de perioadă. De când am devenit părinți, profităm de orice moment liber. Că vorba aia, nu știi cât ține și când vine următorul. Moment liber, nu copil.”

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Cristina Nacar | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel