Radu Jude, din nou în competiție la Berlinale. Ce lungmetraj va prezenta anul acesta celebrul regizor

Data publicării:
Radu Jude, din nou în competiție la Berlinale. Ce lungmetraj va prezenta anul acesta celebrul regizor
Descriere foto: Radu Jude, din nou în competiție la Berlinale. Ce lungmetraj va prezenta anul acesta celebrul regizor

Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude a fost inclus în competiția oficială a celei de-a 71-a ediții a Festivalului Internațional de Film din capitala Germaniei.

Filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, semnat de Radu Jude va avea premiera mondială la Berlinale. Subintitulat „Schiță pentru un film popular”, lungmetrajul analizează raporturile dintre individ și societate. 

Din distribuție fac parte actorii Katia Pascariu, Claudia Ieremia, Olimpia Mălai, Nicodim Ungureanu, Alexandru Potocean,  Andi Vasluianu, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Dana Voicu, Axinte, Adrian Enache, Ilinca Hărnuț.

„Un prieten a descris acest film ca fiind întâlnirea dintre Immanuel Kant (legea morală) și Emanuelle Cunt (legea mortală). Iar criticul Andrei Gorzo declara recent că filmul este: «agresiv, experimental, debordând de idei și mai ales de un simț superincisiv al contemporanului. » Nu mai am nimic de adăugat.”, spune regizorul Radu Jude.

Radu Jude, regizor și scenarist,  a câștigat cu lungmetrajul său de debut - „Cea mai fericită fată din lume”- premiul CICAE la Berlinale 2009. În 2012, el a regizat lungmetrajul „Toată lumea din familia noastră”, prezentat în premieră mondială în secţiunea Forum de la Berlinale. Pelicula „Aferim!” (2015) i-a adus Ursul de Argint pentru cea mai bună regie. Anul trecut Radu Jude a fost prezent la Berlinale cu două lungmetraje: „Tipografic majuscul” și „Ieșirea trenurilor din gară”. Ambele filme au fost proiectate în secțiunea Forum a festivalului.

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel