Radu Ilie a lucrat ca miner timp de aproape un deceniu. Cum l-a afectat perioada respectivă: "Când ieșeam din mină, de la program, aveam fața neagră și scuipam smoală”

Data publicării:
Sursa foto: Radu Ilie, captură YouTube
Descriere foto: Sursa foto: Radu Ilie, captură YouTube

Radu Ilie a povestit cu ce probleme de sănătate s-a confruntat, după ce a muncit ani la rând într-o mină. 

Radu Ilie, în vârstă de de 53 de ani se numără printre cei mai îndrăgiți artiști de la noi din țară. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu că îndrăgitul interpret de muzică populară a lucrat ani buni într-o mină. 

Radu Ilie a lucrat ca miner timp de aproape un deceniu

În cadrul unui interviu, Radu Ilie a vorbit despre perioada în care a lucrat în mină. Artistul a mărturisit că, în urma anilor petrecut sub pământ, s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. 

„Am lucrat, timp de 8 ani, în mină, unde am văzut și sânge, unde nu vedeam lumina zilei. Când am terminat treaba cu mina, nu mă mai puteam mișca de spate, aveam mari probleme la coloană, nu puteam ridica nici măcar o cană, m-au diagnosticat și cu ulcer. 

Am și ceva probleme la plămâni, acolo ceva nu este bine. Nu am fost fumător, dar am inspirat praf de cărbune în mină echivalentul a 25.000 de țigări. Când ieșeam din mină, de la program, aveam fața neagră și scuipam smoală. Doar ochii și dinții se mai vedeau de mine.”, a spus el, în urmă cu mai mulți ani, relatează kfetele.ro

Radu Ilie, confesiuni despre copilărie

”Primii anișori i-am petrecut la Portița și deși sunt vreo 30 și de ani de-atunci, îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri cum alergam prin curtea bunicilor mei, printre găini, curci, bibilici, rațe, gâște, porumbei și iepuri. Doamne, parcă eram într-o poveste! Consătenii trăiau cu toții într-o mare familie. De sărbători știau să sărbătorească cu tot sufletu’ împreună, se ajutau cum puteau la nevoie; erau vremuri care nu se mai întorc, dar, or rămâne vii în sufletu’ meu și le-oi povesti mereu cu drag.

Parcă-l văd pă bunicu-meu cum scotea apă rece din fântână, iar bunica mă aștepta în fiecare dimineață cu pâinea proaspătă coaptă pă vatră și cu lapte cald înspumat abia muls de la văcuță sau de la căpriță. Știți ceva? La Portița am călărit pentru prima dată și nu vă puteți imagina ce fericit am fost! Înțelegeți care-i animalul meu preferat, calu’ normal! Fiind la țară, cântam cu drag melodiile ce se cântau p-atunci despre sat, despre mândruțe, iar de-ați fi fost de sărbătoarea Crăciunului pă lângă noi, v-ați fi minunat ascultând cele mai faine și originale colinde, colinde pă care le-amcântat și io, cu mare dor de vremurile trecute, pă unul dintre albumele mele”, a declarat el pentru jurnaluldesatumare.

Cum s-a cunoscut Radu Ilie cu soția sa

”În 2004 o cunoșteam pă Ninutza, viitoarea mea soție. Bine-înțeles că, o dată cu venirea pă lume a “minunii mele” Răducu, a trebuit să spun oamenilor cât de mândru îs de mine că-s tătic de băiat și am compus piesa “Răducu’ meu”, unde “zice” și el cu mult drag câteva versuri. După ce a apărut clipu’ la TV, am primit nenumărate telefoane în care mulți fani de-ai mei s-au regăsit în acest cântec, pentru că nu-i fericire mai mare pă lume decât să trăiești cu nevasta ta, cu copilu’ tău și să fi și apreciat pentru un lucru atât de firesc – familia. Nici nu știți cât îs de fericit! Zi și noapte mă gândesc la Răducu meu, vorbesc despre el, cânt despre el, pentru că îmi luminează zilele și tare-s fericit că viața mi-o dat ce mi-am dorit”, a spus el pentru aceeași sursă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel